• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bakelants: "Het was door nonchalance dat Sagan verloor in Milaan-Sanremo"

  Bakelants over Sagan: "Als je zo goed bent, mag je niet verliezen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Bakelants over Sagan: "Als je zo goed bent, mag je niet verliezen"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  In Extra Time Koers was er veel aandacht voor Milaan-Sanremo en de demonstratie van Sagan op de Poggio. "Ik dacht: het is niet waar, hé", vertelt Bakelants over de versnelling van de wereldkampioen. "Iedereen moet supporteren voor dit soort renners", zegt De Cauwer.

  "Sagan is de morele winnaar"

  José De Cauwer koos voor zijn moment van de week voor een beeld van vlak na de aankomst in Milaan-Sanremo. Peter Sagan werd in de sprint geklopt door Michal Kwiatkowski, maar reikte hem meteen de hand. "Sagan is de morele winnaar", zegt De Cauwer.

  Jan Bakelants is het daar niet mee eens. "Ik heb veel respect voor Sagan, maar het was door nonchalance dat hij daar verloor."

  De Cauwer countert: "Publicitair wekt dit zoveel sympathie op, al denkt hij daar niet aan. Je ziet ook dat hij nooit teleurgesteld is met een tweede plaats. Ik heb er anderen geweten die geklopt werden en altijd naar een uitvlucht zochten. Je moet ook respect hebben voor de winnaar."

  "We hebben ook Contador gezien na een geweldige Parijs-Nice, die er vol tegenaan ging. Dat zijn twee renners voor wie iedereen moet supporteren. Ik vind het geweldig dat dit soort renners bestaat", besluit De Cauwer.

  "Als je zo goed bent, mag je niet verliezen"

  De ereplaatsen van Sagan wekken sympathie op en houden hem menselijk, wordt wel eens gezegd. "Maar hij had een andere koers kunnen kiezen om weg te geven", grapt Bakelants. "Als je zo goed bent en ermee speelt, mag je eigenlijk niet verliezen."

  "Toen hij versnelde, dacht ik: het is niet waar hé. Dat was indrukwekkend. Op 800 meter Poggio reed hij 300 meter weg van de groep."

  Sagan heeft intussen een indrukwekkende erelijst uitgebouwd, maar in de monumenten blijft zijn teller voorlopig steken op 1 zege, in de Ronde van Vlaanderen.

  "Hij morst er een beetje mee", zegt Bakelants. "In Milaan-Sanremo had hij een beetje langer kunnen wachten."

  Volgens Bakelants bestaat de kans dat de ontsnapping ook de volgende jaren tot op de streep standhoudt. "Sagan weet nu wat hij moet doen, ik zie hem volgend jaar niet slechter zijn."