• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Witsel: "Criticasters moeten zelf maar eens komen kijken in China"

  Witsel dolt op training met Batshuayi.

  Axel Witsel was altijd een van de sterkhouders van de nationale ploeg. Ook na zijn transfer naar China laat de bondscoach hem niet vallen. "Ik was verrast over het fysieke niveau in China", vertelt Witsel na een paar maanden bij zijn nieuwe club.

  Axel Witsel verhuisde begin dit jaar naar China. Veel voetballiefhebbers zagen dat als een stap achteruit, maar bondscoach Martinez riep de middenvelder toch opnieuw op.

  Zelf blijft Witsel ondanks de negatieve commentaren achter zijn keuze staan. "De criticasters moeten zelf maar eens naar China komen dan om te kijken naar het niveau. Het is echt niet zo slecht als iedereen zegt. Ik was zelf verrast van het fysieke niveau."

  "Op tactisch vlak is er wel nog wat werk aan de winkel. Ze focussen veel op de aanval en de verdediging tijdens een wedstrijd, maar op het middenveld laten ze daardoor veel ruimte."

  Witsel over selectie: "Niet al te veel vragen bij gesteld"

  Axel Witsel heeft zelf nooit gedacht dat hij door zijn Chinees avontuur de selectie van bondscoach Roberto Martinez niet zou halen.

  "Ik heb me daar niet al te veel vragen bij gesteld. Ik zie heel wat spelers al jarenlang in China voetballen en tegelijkertijd toch geselecteerd worden voor hun nationale ploeg."

  "Ik zou het overigens niet begrijpen als ik niet fit genoeg zou zijn om het WK te halen. Het ritme in de wedstrijden ligt lager, maar ook toen ik nog in Rusland voetbalde, moest ik me aanpassen als ik naar de nationale ploeg kwam."