• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Westerlo stapt dan toch naar de rechter om in 1A te blijven

  Westerlo diende nu toch officieel een klacht in.

  Westerlo heeft bij de strafrechter een klacht ingediend naar aanleiding van de overwinning van Moeskroen op het veld van Kortrijk. Er komt nu dus toch een officieel onderzoek naar de wedstrijd die Moeskroen het behoud opleverde.

  Westerlo legt zich niet neer bij de redding van Moeskroen. Vorige week circuleerde het nieuws dat de cel voetbalfraude een onderzoek gestart was naar de overwinning van de club tegen Kortrijk, maar van een officieel onderzoek bleek geen sprake.

  Nu komt dat er toch want Westerlo heeft zelf een klacht ingediend bij het parket van Brussel. De club vindt de manier waarop de twee doelpunten tot stand kwamen verdacht en denkt dat er sprake is van sportieve fraude.

  Door de klacht van Westerlo komt er nu een strafrechtelijk onderzoek. Dat vormde een geldige reden voor Westerlo om de stand in 1A gisteren op de vergadering van de Pro League enkel voorwaardelijk af te tekenen.