• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Trainers die naar tribune gestuurd worden, moeten 5.000 euro betalen

  Trainers zullen nu een boetes moeten betalen.

  De Pro League wil scheidsrechters in België beter beschermen. Trainers die naar de tribune verwezen worden, moeten een boete betalen. En ook uitspraken over de wedstrijdleiding na de match in de media kunnen bestraft worden.

  Nog een puntje dat gisteren ter sprake kwam op de Algemene Vergadering van de Pro League was de bescherming van de scheidsrechters in ons land. "De integriteit van de scheidsrechter en het respect voor de wedstrijdleiding moeten beschermd worden."

  Clubs waarvan de trainers naar de tribunes gestuurd worden, zullen voortaan 5.000 euro moeten betalen aan de Pro League. Ook wanneer de coach daarna nog probeert te communiceren met zijn technische staf, moet de club een boete van 5.000 euro betalen. "We sporen de clubs aan om dat af te trekken van het loon van de trainer."

  Ook uitspraken over de wedstrijdleiding via de (sociale) media kunnen bestraft worden. "Kritiek op zich moet kunnen als die gaat over de prestaties, maar vooringenomenheid over scheidsrechters is uit den boze." Op termijn zullen dergelijke uitspraken ook disciplinair vervolgd kunnen worden.

  Videoscheidsrechter en match delegate in de beker

  De Pro League wil volgend seizoen ook inzetten op de videoscheidsrechter en hoopt die al te testen in de Croky Cup. De vijfde en zesde scheidsrechter worden daardoor afgeschaft in de bekerwedstrijden, uitgezonderd in de finale.

  Nog een nieuwigheid in de Croky Cup: een match delegate. Die zal vanaf de kwartfinales toekijken op het gedrag van de supporters tijdens de wedstrijden. Ook alle wedstrijd in 1B zullen volgend seizoen gevolgd worden door zo'n match delegate.