• home
 • video
 • pas verschenen

  Stoffel Vandoorne: "Het gaat beginnen. Fantastisch"

  Stoffel Vandoorne wil veel leren van zijn teammaat Fernando Alonso.

  0 / 0
  Volgend weekend staat Stoffel Vandoorne in Australië aan zijn eerste volledige seizoen in de Formule 1. Onze landgenoot staat te popelen. "Zenuwen heb ik niet", vertelt hij.

  "Heeft lang geduurd"

  Zondag gaat in Melbourne het nieuwe Formule 1-seizoen van start. Stoffel Vandoorne zit achter het stuur van een McLaren. "Al heel mijn racecarrière heb ik naar deze droom toegewerkt", geeft het Belgische racetalent mee op formula1.com.

  "Het is een fantastisch gevoel om te beseffen dat je aan je eerste volledige F1-seizoen mag beginnen. Sinds ik in september vorig jaar werd bevestigd als coureur bij McLaren leek het enorm lang te duren tot de Grote Prijs van Australië er eindelijk was."

  "Ik heb me tijdens de winter enorm hard voorbereid. Ik heb vooral erg hard getraind om sterker te zijn en meer uithoudingsvermogen te hebben."

  "Mijn best doen"

  Tijdens de wintertesten in Barcelona moest Stoffel Vandoorne meer dan eens zijn auto parkeren. Hoe competitief is de MCL32?

  "Op het vlak van prestaties heb ik geen specifiek doel voor ogen, buiten het hoofd koel houden en met beide voeten op de grond blijven", antwoordt Vandoorne.

  "Ik wil enorm veel leren van het team en van Fernando (Alonso, red). Ik wil simpelweg mijn best doen. Ik ken iedereen van McLaren en Honda bijzonder goed en ik heb echt al het gevoel dat het familie is."

  "Heb geen zenuwen"

  "Ik bespeur geen nervositeit om aan mijn eerste seizoen in de Formule 1 te beginnen", gaat Stoffel Vandoorne voort. "Het is mijn eerste keer in Australië en ik zal dan ook meegezogen worden in de atmosfeer hier. We zullen zien hoe het weekend vervolgens verloopt."