• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Schweinsteiger begint aan nieuw hoofdstuk bij Chicago Fire

  Schweinsteiger zat op een zijspoor sinds de komst van Mourinho.

  Het verhaal van Bastian Schweinsteiger bij Manchester United is voorbij. De Duitser trekt naar de MLS, waar hij het truitje van Chicago Fire aantrekt. "Het is een goed moment voor mij om te vertrekken."

  Na 13 jaar bij Bayern München trok Bastian Schweinsteiger in 2015 naar Engeland. Bij Manchester United tekende de Duitser een contract tot 2018, maar dit seizoen belandde hij al snel op een zijspoor.

  Sinds José Mourinho het roer overnam afgelopen zomer, viel Schweinsteiger uit de gratie. In de Premier League zat de 32-jarige Duitser amper 4 keer in de selectie, maar hij mocht geen enkele keer in actie komen. In de FA Cup mocht hij wel twee keer opdraven.

  Met zijn overstap naar Chicago Fire hoopt Schweinsteiger, die in 2014 wereldkampioen werd met het Duitse elftal, zijn carrière nieuw leven in te blazen. Als hij slaagt op zijn medische testen, zou hij een contract tekenen voor 1 jaar.

  "Beste fans van Manchester United, ik heb besloten een definitieve overgang naar Chicago Fire te maken", zegt Schweinsteiger op Instagram. "Ik had gehoopt meer voor jullie te kunnen doen, maar de tijd was rijp voor verandering."

  "Ik ben trots dat ik deel uitmaakte van het team dat vorig seizoen de FA Cup won. Ik ben ervan overtuigd dat José Mourinho en zijn team de prijzen snel weer naar Manchester zullen brengen."

  Schweinsteiger verlaat Manchester United: