• home
 • video
 • pas verschenen

  Martinez ziet "frisse" Witsel, "volwassen" Lukaku en "fantastische" Dendoncker

  Roberto Martinez op zijn persconferentie.

  Roberto Martinez kreeg op zijn persconferentie vragen over onder meer de trainingsarbeid, Axel Witsel, Romelu Lukaku en Leander Dendoncker. Ontdek hier de antwoorden van een ontspannen bondscoach.

  Hoe ziet de trainingsweek van Roberto Martinez eruit?

  Roberto Martinez: "Het is al van november geleden dat we als groep nog eens samen waren. We gebruiken de eerste dagen dus om de zaken uit het verleden nog eens op te frissen."

  "Ik was overigens verrast over hoe snel deze groep weer een groep Duivels was. Je ziet de spelers praten bij de oefeningen en je ziet de chemie. Je hebt zoiets als groep of niet. Dat is heel belangrijk. Vanaf donderdag zal de focus dan op Griekenland liggen."

  Welke indruk geeft Axel Witsel aan de bondscoach?

  Roberto Martinez: "Waar Axel ook voetbalt, hij is een leider. Ik heb geen andere Witsel gezien. We zien wel een speler die fris is, net als Ciman. Dat verschilt met de andere spelers, die al veel minuten in de benen hebben. Maar Axel is en blijft een betrouwbare schakel."

  "Of ik binnenkort eens naar China moet gaan kijken? Met de technische mogelijkheden is dat niet echt nodig, maar ik wil alle spelers eens bij hun club aan het werk zien. En China is geen slechte bestemming."

  Hoe schat Martinez de ontwikkeling van Romelu Lukaku in?

  Roberto Martinez: "Hij is rijper en volwassener geworden. Zijn buitengewone afwerking is zijn grootste kwaliteit. Dat had hij als 16-jarige al en daar is hij aan blijven werken."

  "Bij Romelu was er een gestage evolutie. Hij wou in zijn beginjaren allround zijn, maar nu begint hij elementen toe te voegen aan zijn kwaliteiten als afwerker."

  "Mensen vergeten soms zijn leeftijd. Hij is nog altijd maar 23 en zijn statistieken zijn indrukwekkend. Het is een plezier om met Romelu te werken."

  "Of hij Everton moet verlaten? Je moet als speler een uitdaging zien en blijven werken. Dat betekent niet dat je sowieso moet veranderen van club of competitie. Je moet gewoon een uitdaging hebben."

  Martinez schetst het profiel van Leander Dendoncker

  Roberto Martinez: "Of hij een middenvelder of een verdediger is? Hij kan beide posities aan. Hij is een fantastische kerel en zijn antwoord is altijd: "Ik speel waar je me nodig hebt.""

  "Hij is gedisciplineerd, straalt rust uit aan de bal en heeft technische en fysieke kwaliteiten."

  "Dat hij al veel gespeeld heeft bij Anderlecht? Ik besef dat de ploegen in maart altijd onrustig zijn, want de teams snijden de laatste rechte lijn van hun competitie aan. Maar we denken altijd eerst aan de spelers."