• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury: "Moeten relaties met Belgische topploegen aanscherpen en daar huren"

  Dury: "Moet elk jaar opnieuw beginnen"

  Francky Dury was te gast in Extra Time om na te kaarten over de bekerfinale. De trainer van Zulte Waregem had het onder meer over het feit dat hij zijn ploeg elk jaar volledig opnieuw moet opbouwen. "Meïté en Lerager zullen vertrekken", vertelt hij.

  John Terry als voorbeeld voor Bossut: "Hoe ver wil je gaan om te winnen?"

  Doelman Sammy Bossut was met een paar knappe reddingen de grote held van Zulte Waregem in de bekerfinale. De analisten van Extra Time wilden van Francky Dury dan ook wel eens weten hoe hij zijn doelman gemotiveerd heeft.

  Wat blijkt? Dury heeft in de voorbereiding een beeld laten zien van John Terry, die op het WK in 2010 zijn hoofd voor de bal gooide. "Ik vind dat een fantastisch beeld. Daar zit maar één vraag achter: hoe ver wil je gaan om de bekerfinale te winnen? Bossut is er 100 procent tegenaan gegaan."

  Video player inladen ...

  "Ze weten ook dat ik niet iedereen kan meenemen tot hun 40e"

  Mbaye Leye maakt op zijn 34e het mooie weer in de spits bij Zulte Waregem. Maar blijft dat ook volgend jaar het geval? "Uiteraard", zegt Dury kordaat. "Ik ben verrast door de vraag."

  Filip Joos vergelijkt de persoonlijkheid van Leye met Ibrahimovic. "Stel dat het het jaar te veel wordt, kan je hem dan op de bank zetten?"

  "We zitten met 5 spelers die ouder zijn dan 30", vertelt Dury. "Die jongens weten ook dat ik niet iedereen kan meenemen tot zijn 40e. Maar wat me opvalt bij Leye: hij kan zich gemakkelijk in een andere positie inpassen. Of hij naar Antwerp zou gaan? Dat weet ik niet."

  Video player inladen ...

  "Moeten de relaties met Belgische topploegen aanscherpen"

  Het was een opmerkelijk beeld tijdens de bekerfinale: Meïté trapte schijnbaar onbewogen een penalty. "Ik ken die jongen, zo is hij", zegt Dury. "Als ik hem vraag om een andere strafschop te nemen, mist hij. Hij deed het ook zo op training."

  Blijft Meïté bij Zulte Waregem? "Neen, hij zal vertrekken", vertelt Dury. "Naar waar? Ik heb een vermoeden. Ik denk dat Lerager ook zal vertrekken. Ik moet ieder jaar opnieuw beginnen. Dat is normaal voor een ploeg uit de subtop, maar ik vind dat niet erg."

  "Ik denk dat we nu in een fase gekomen zijn dat we de relaties met Belgische topploegen moeten aanscherpen en daar spelers huren. Ik vind dat we meer geld moeten uitgeven.”

  Video player inladen ...