• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dendoncker: "Ben altijd klaar om in de verdediging te spelen"

  Krijg Leander Dendoncker opnieuw een basisplaats van de bondscoach?

  Leander Dendoncker stond bij de vorige kwalificatiematch nog in de basis bij de Rode Duivels. "Ik ben al blij dat ik er weer bij ben", blijft hij bescheiden in de aanloop naar de wedstrijd tegen Griekenland.

  "Het wordt zwaar"

  Leander Dendoncker heeft dit seizoen al 45 officiële wedstrijden op de teller bij Anderlecht. "Het begint wel zwaar te worden, terwijl de belangrijkste fase in de competitie nog moet beginnen en we ook nog in de Europa League zitten", vertelt Dendoncker.

  "Het zou mooi zijn om te spelen tegen Rusland, maar drie dagen later starten we met Anderlecht al aan Play-off I. De coach heeft me duidelijk gemaakt dat ik niet geblesseerd mag terugkomen van de nationale ploeg. Het is nu aan mij om me goed te verzorgen."

  "Blij dat ik erbij ben"

  Bij Anderlecht staat Dendoncker op het middenveld, maar bij de vorige interland speelde hij in de defensie. "Ik ben altijd klaar om in de verdediging te spelen, ook al vraagt dat een tactische aanpassing", klinkt het.

  "Het is niet simpel om die knop snel om te draaien. Een stek op het middenveld heeft mijn voorkeur, omdat ik daar altijd gespeeld heb. Maar de concurrentie op het middenveld is groot. Ik ben al blij dat ik er weer bij ben."

  "Griekenland? Het is een ploeg met veel duelkracht en voetballende kwaliteiten. Het is aan ons om voor eigen publiek de drie punten te pakken."