• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Debusschere voor Dwars door Vlaanderen: "Het wordt drummen op de Taaienberg"

  Debusschere: "Dwars door Vlaanderen is een speciale koers voor mij"

  Jens Debusschere is morgen titelverdediger in Dwars door Vlaanderen. "We starten om te winnen, ik ben ervan overtuigd dat we daar de ploeg voor hebben", zegt hij over de selectie van Lotto-Soudal. "Het zal een bikkelharde strijd worden."

  "Speciale koers voor mij"

  Jens Debusschere was de voorbije weken aan de slag in Italië. In de Tirreno legde hij de laatste hand aan zijn voorbereiding voor de Vlaamse klassiekers. De snelle man van Lotto-Soudal wil zich maar al te graag tonen in eigen land.

  "Dwars door Vlaanderen is een heel speciale koers voor mij", vertelt hij. "De wedstrijd start in Roeselare, mijn geboortestad, en komt aan in Waregem op enkele meters van mijn huidige woonplaats. Ik was er vorig jaar de beste, dat maakt het alleen maar specialer."

  Dwars door Vlaanderen maakt sinds dit jaar deel uit van de World Tour. "Daardoor staan er veel internationale toppers aan de start. Het is aan Tiesj Benoot en Jürgen Roelandts om hen te volgen."

  "Het zal een bikkelharde strijd worden. Ik denk dat de koers zal ontploffen op de Taaienberg, zoals ieder jaar."

  "Zeker nu de concurrentie zo groot is geworden, zal het even hard drummen zijn op de Taaienberg als tijdens de Ronde van Vlaanderen."

  "We hebben de ploeg om te winnen"

  Over de ambities van Lotto-Soudal is Debusschere duidelijk: "Wij starten om Dwars door Vlaanderen te winnen. Ik ben ervan overtuigd dat we de ploeg ervoor hebben."

  "We nemen een goede mix mee van mannen met ervaring en jeugdig geweld. Het parcours is nagenoeg hetzelfde als vorig jaar, dus ik weet hoe ik de koers moet aanpakken."

  "Tiesj Benoot en Jürgen Roelandts zijn onze sterke mannen op de kasseistroken en de hellingen. Als ik na de laatste kasseistrook vooraan zit, zal ik sprinten voor de overwinning. Daarbij hebben we ook nog De Buyst, Gallopin, Maes, Sieberg en Wallays."