• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vanmarcke voelt beterschap: "En mijn conditie kan niet weg zijn"

  Vanmarcke: "Ik ga van het beste uit."

  Een val in de Strade Bianche stuurde de voorjaarsplannen van Sep Vanmarcke in de war, maar de kopman van Cannondale snijdt de komende kasseikoersen met niet al te veel twijfels aan. "Ik heb dit weekend verbetering gevoeld en dat stemt me positief."

  Sep Vanmarcke kwam ruim twee weken geleden ten val in de Strade Bianche en zag daarna stevig af in Tirreno-Adriatico. Na enkele iets rustigere dagen voelt de West-Vlaming de pijn aan zijn ribbenkast stilaan verminderen.

  "De pijn is nog aanwezig", legt Vanmarcke aan Sporza uit. "Ik had gehoopt dat de last sneller zou weggaan, maar de dokters hadden me gezegd dat het zo'n vier weken kon duren."

  "Ik was afgelopen weekend dan ook blij dat ik een beetje verbetering voelde. Het gaat de goeie kant uit. Ik heb afgelopen weekend op training geprobeerd om diep te gaan en dat ging vrij goed."

  Vanaf woensdag volgen de klassiekers elkaar in sneltempo op. "Ik zal er met pijnlijke ribben aan de start staan, maar ik hoop dat de pijn in de koers meevalt. Ik zal mijn ribben in die koersen geen extra schade aandoen en dat is een geruststelling."

  "Maar Tirreno-Adriatico was geen gewenste voorbereiding. Het is dus een vraagteken hoe ik naar de komende wedstrijden afzak."

  "Heb ik die koersen nodig om mijn topvorm te bereiken of zal ik al goed zijn? Dat is afwachten. Maar mijn conditie kan niet weg zijn", zegt Vanmarcke, die derde werd in de Omloop Het Nieuwsblad.

  "Ik zie geen problemen voor de Ronde van Vlaanderen"

  Dwars door Vlaanderen is woensdag de eerste klassieker waar Vanmarcke hoopt(e) te schitteren. "In mijn gedachten wil ik ook met die pijnlijke ribben mee de koers maken. Als dat niet lukt, dan is het zo. Maar ik ga van het beste scenario uit. Ik hoop me op de koers te focussen en niet op de pijn."

  Over iets minder dan twee weken volgt de Ronde van Vlaanderen. "Dan zullen we al vier weken na mijn val zijn en moet de pijn toch al afgenomen zijn. Dan zal ik zeker in topvorm zijn. Ik zie dus geen problemen voor de Ronde."