• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tine Deckers botst met vrijwilliger in Ironman Puerto Rico: "Ik vrees dat het erg is"

  Tine Deckers neemt niemand iets kwalijk: "Ongelukken gebeuren."

  Het triatlonseizoen voor Tine Deckers is in mineur begonnen. De titelhoudster kon niet voort in de Ironman 70.3 in Puerto Rico na een botsing tijdens de fietstocht. Haar schouder is geraakt. "Ik hoop op een kneuzing, maar vrees dat het erger is. Ik kan mijn arm niet opheffen." De triatlete zal woensdag in België verder onderzoek ondergaan.

  Deckers was prima in vorm na een goeie trainingsperiode en wilde graag haar titel in Puerto Rico verdedigen. Ze kwam als twaalfde uit het water en rukte na 17 km fietsen al op naar de vijfde plaats.

  Toen begon de pech. Ze kreeg een strafkaart omdat ze een groepje niet snel genoeg voorbijreed. Ze had net de straftent verlaten, toen het ongeluk gebeurde.

  In de buurt van een hulpstation waren vrijwilligers weggegooide flesjes van de agegroupdeelnemers aan het oprapen. Enkele van hen hadden niet gezien dat de pro-atleten vanuit de andere richting weer op komst waren.

  Deckers kon nog één persoon uit de weg roepen, maar botste vol met haar schouder op een tweede met een snelheid van 40 km/u. Onze landgenote kon nog rechtop blijven, maar haar schouder was te zwaar geraakt om nog voort te doen.

  "Ik wijs niemand met de vinger"

  Deckers zal woensdag in België haar schouder laten onderzoeken: "Ik hoop op een kneuzing, maar ik vrees dat het erger is. Ik kan mijn arm niet opheffen."

  "Ik wilde eerst nog voortrijden en er nog een goeie training van maken. Maar de pijn was te erg. Dit is heel erg jammer, maar ik ga niemand met de vinger wijzen. Zulke ongelukken gebeuren nu eenmaal. En het zijn de vrijwilligers die zo'n Ironman mogelijk maken. Ik wacht de diagnose af en beslis dan of de Ironman Texas op 22 april nog haalbaar is."