• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tien geïnteresseerden voor uitzendrechten JPL en Supercup

  Eind april weten we wie de TV-rechten verwerft.

  Tien kandidaten hebben zich bij de Pro League aangemeld voor de uitzendrechten van de Jupiler Pro League en de Supercup. "We zijn verheugd met de interesse", zegt Pierre François, de CEO van de Pro League.

  De tv-rechten voor de Jupiler Pro League en de Supercup zijn nog steeds in handen van MP&Silva, dat in 2014 de rechten verwierf voor zes jaar. De Italiaanse mediagroep verkocht de voorbije drie seizoenen de rechten aan de verschillende bieders. Nu moet er opnieuw onderhandeld worden voor de komende drie seizoenen.

  Tien geïnteresseerde partijen hebben in dit stadium een bod uitgebracht op de rechten. "Wij zijn verheugd met de interesse van de verschillende mediapartners, evenals deze van kanalen die alle wedstrijden uit de Jupiler Pro League wensen uit te zenden", zegt Pierre François, de CEO van de Pro League.

  De Pro League zal zich nu buigen over de verschillende voorstellen. Het dossier zal daarna overhandigd worden aan de Algemene Vergadering van de clubs van de Pro League. Die Algemene Vergadering is voorzien voor eind april.