• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nys in Cape Epic: "Vandaag heb ik een grens verlegd"

  In totaal krijgen de bikers 7 ritten te verwerken

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Sven Nys rijdt deze week samen met zijn boezemvriend Sven Vanthourenhout de Absa Cape Epic in Zuid-Afrika. Beide ex-veldrijders zijn blij dat de eerste rit erop zit, want die hakte er serieus op in. "Volledig uitgeput, krampen en misselijk.", reageert Nys op Twitter.

  Na een etappe van 100 kilometer en 2300 hoogtemeter eindigde het duo op een 113e plek. Ze klokten af in een tijd van 6 uur en 7 minuten, op bijna 2 uur van de winnaars Manuel Fumic en Henrique Avancini.

  Sebastien Carabin is de eerste Belg samen met zijn kompaan Frans Claes. Zij staan in het klassement op een mooie 15e plaats.

   

  Knappe beelden uit de eerste rit van de Cape Epic

  Video player inladen ...