• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferguson keert terug als United-coach voor jubileummatch van Michael Carrick

  Alex Ferguson nam in 2013 afscheid als coach na 27 jaar bij United.

  Op 4 juni gunt Manchester United middenvelder Michael Carrick een "testimonial", een galamatch voor 11 jaar trouwe dienst. Het team van 2008, dat de titel en de Champions League won, speelt tegen een All Star-selectie van Carrick. De coach van United is good old Alex Ferguson, die de club 27 jaar onder zijn hoede had.

  Carrick kwam in 2006 over van Tottenham en lijkt dicht bij een contractverlenging van nog een jaar. In die periode won hij vijf titels, een FA Cup, twee League Cups, de Champions League en het FIFA club-WK.

  United viert zijn 35-jarige middenvelder met een galamatch op 4 juni op Old Trafford. Bij die gelegenheid zal het elftal van 2008 het opnemen tegen een selectie van Carrick. De All Stars, met onder meer Steven Gerrard en Frank Lampard, worden gecoacht door Harry Redknapp, die Carrick trainde nij West Ham.

  Ferguson reageerde opgetogen: "Het leukste wordt de spelers terugzien. Het coachen zelf mis ik niet. Ik mis wel de grote wedstrijden, maar ik heb mijn beslissing genomen en geniet ervan." Ferguson stopte in mei 2013 als voetbaltrainer.

  "Ik ben verheugd dat Michael een testimonial krijgt. Bij United kan dit. Spelers hebben de gewoonte om lang te blijven. In mijn tijd bleven spelers tien jaar of langer. Daar mag United trots op zijn."