• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Dury over play-offs: "Ofwel worden we eerste, ofwel eindigen we vijfde"

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Francky Dury heeft met Zulte Waregem dankzij de bekerwinst al een Europees ticket te pakken, maar uitstekende play-offs zouden de ploeg wel eens zuur kunnen opbreken. Het potentiële dilemma kwam in Extra Time aan bod.

  Bekerwinnaar Zulte Waregem veroverde zaterdag een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Maar Essevee kan dat ticket in Play-off I nog opwaarderen, al is dat misschien een vergiftigd geschenk.

  De kampioen gaat rechtstreeks naar de groepsfase van de Champions League, de nummer twee gaat naar de derde voorronde. Net daar schuilt het addertje: wie in die voorrondes wordt uitgeschakeld, is niet automatisch zeker van de Europa League als vangnet.

  "De keuze is simpel: ofwel worden we dit seizoen eerste, ofwel vijfde", zei Francky Dury in Extra Time. "Dit los je alleen maar op door de bekerfinale op een latere datum te spelen", vulde Filip Joos aan.

  Peter Vandenbempt: "Of je moet ervoor zorgen dat dit niet meer kan gebeuren, dat bijvoorbeeld het ene ticket bij de andere finalist terechtkomt. Anders krijg je op de laatste speeldagen misschien een situatie waarbij Zulte Waregem zegt dat het niet mag winnen."

  "Je moet iets doen waardoor het niet vervelend kan worden voor Zulte Waregem en voor de andere clubs", besluit Vandenbempt. "Stel je voor dat je scherprechter kan worden", vult Joos nog aan.

  "We moeten correct blijven tegenover de competitie"

  Aangezien Zulte Waregem in de reguliere competitie tegen de clubs uit Play-off I slechts 8 op 30 kon sprokkelen, lijkt Essevee niet meteen een grote kandidaat voor een plek in de top 2. "Maar Play-off I is toch iets anders", countert Dury. "In de uitmatchen was het verschil niet zo groot en thuis kun je altijd iets forceren."

  Is het seizoen van Zulte Waregem dankzij de bekerwinst overigens al geslaagd? "Voor mij mag het stoppen", lachte Dury. "Of we nu ontspannen naar de play-offs trekken? We moeten correct blijven tegenover de competitie."