• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Didier Segers: "Ik begon te drinken om alles te vergeten"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Als prof dweilde Didier Segers de linkerflank af bij Lierse, Antwerp, KVM en Lommel. Maar na zijn carrière liep het mis voor de Brusselaar. Segers greep naar de fles en die kan hij nu niet meer laten staan. In De Kleedkamer luchtte hij zijn hart. "Ik denk dat ik verslaafd ben."

  "Je doet je ding op het veld en je krijgt je loon op het einde van de maand. Ik was daar content mee", vertelt Didier Segers. "Maar na mijn carrière viel alles weg: mijn kinderen, mijn tweede vrouw en het voetbal."

  "Dan val je in een gat. Ik ben beginnen te drinken om alles te vergeten. Maar ik denk dat ik verslaafd ben nu."

  "Ik heb geprobeerd om er iets aan te doen, maar je kunt daar niet zomaar mee stoppen. Dat moet stapje per stapje gaan."

  "Onlangs kwam ik Manu Karagiannis tegen op een galamatch. Hij kwam naar mij toe en zei: "Je moet minder drinken. We zijn heel ongerust." Terwijl hij nooit mijn ploegmaat is geweest! Maar die ongerustheid is wel terecht."

  "Ging gaan eten met mijn dochters, maar ik had een stuk in mijn kloten"

  Didier Segers heeft ook een prijs betaald voor zijn drankprobleem, waarvan hij zichzelf de schuld geeft. "Ik was voetballer, kwam op tv en de vrouwen kwamen op mij af."

  "Dan heb ik uiteindelijk mijn eerste vrouw en kindje laten zitten. Daar heb ik veel verdriet over. Dat mocht ik niet doen. Maar ja, ik had te veel adrenaline, had ADHD, was borderline... Een mooie cocktail."

  Als gevolg van zijn levenswandel ziet Segers zijn vier dochters nu nog nauwelijks. "Een tijdje geleden hadden we afgesproken om iets te gaan eten. Maar ik had een stuk in mijn kloten."

  "Ze hebben alle vier gehuild als kleine kinderen. Ik was het volledig vergeten, maar was niet in staat om op restaurant te gaan. Erg, hé? Heel erg. Sindsdien zie ik ze niet meer. Ze nemen zelfs niet meer op."

  "Als ik nog wat wil leven, moet ik er iets aan doen"

  Segers, die in Tervuren café 't Faillissement uitbaat, wil zijn problemen wel aanpakken. "Maar het zal een lange weg worden. Ik zal er wel iets aan moeten doen, als ik nog wat wil leven. Maar het zal van mezelf moeten komen, anders lukt het niet."

  Bekijk de volledige aflevering van De Kleedkamer met het Antwerp van 1993 op vrt.nu.

  Wie vragen heeft over drank kan contact opnemen met De Druglijn of bellen naar 078/15.10.20