• home
 • video
 • pas verschenen

  Wellens tevreden over Italiaanse campagne: "Goede benen in Sanremo, mooi 3e in Strade"

  Wellens waagde gisteren zijn kans op de Cipressa.

  Voor Tim Wellens zit het eerste hoofdstuk dit voorjaar er al op. "Nu neem ik een beetje rust om me daarna voor te bereiden om de Waalse klassiekers", zegt Wellens, die gisteren 18e en eerste Belg werd in Milaan-Sanremo.

  Wellens: "Tactiek perfect uitgevoerd"

  In Milaan-Sanremo trok Tim Wellens in het offensief op de Cipressa. "Dat was ook het plan", zegt Wellens. "Niet wachten tot de Poggio, want daar ben ik niet explosief genoeg voor."

  "Jammer genoeg had ik geen succes. Daarna waagde Gallopin zijn kans in de afdaling. Hij kreeg Gilbert nog mee, maar ook die aanval strandde. Jammer. We hebben de tactiek perfect uitgevoerd."

  "Ook op de Poggio was wegrijden onmogelijk, behalve dan voor het trio dat er wel in slaagde: zij behoren tot een andere categorie. Hen had ik nooit kunnen volgen. Wie weet kan ik hier een van de komende jaren wel met de besten mee."

  "Focus nu op Waalse klassiekers"

  "Van mijn Italiaanse campagne onthoud ik dat Strade Bianche zeer goed verlopen is met een mooie derde plaats als resultaat", zegt Wellens. "In Tirreno-Adriatico (waar hij afstapte voor de slottijdrit) ging het iets moeizamer, maar gisteren had ik weer goede benen."

  En wat staat er de komende weken op het programma? "Eerst zal ik wat rusten. Daarna bereid ik me in de Ronde van het Baskenland (3 tot 8 april) voor op de Waalse klassiekers."