• home
 • video
 • pas verschenen

  Naesen: "Geen Milaan-Sanremo? Ik rijd geen kermiskoersen"

  Naesen verkende deze week enkele Vlaamse klassiekers.

  Oliver Naesen (26) was gisteren te gast in Sporza op Radio 1. De AG2R-kopman voor de klassiekers kwam er nog eens terug op Milaan-Sanremo. "Ik heb met open mond naar Sagan gekeken. Maar in de laatste kilometer laat zijn killersinstinct het wat afweten."

  "Ken parcours van komende klassiekers uit het hoofd"

  Oliver Naesen liet gisteren Milaan-Sanremo aan zich voorbijgaan. "Ik rijd geen kermiskoersen, hé", grapte de boezemvriend van Greg Van Avermaet bij Sporza.

  "Ik had er graag gereden, maar de ploeg liet de keuze: ofwel rijd je volgende week de drie Vlaamse koersen, ofwel rijd je Sanremo en twee Vlaamse koersen."

  "Ik heb deze week dan maar het parcours van Dwars door Vlaanderen, de E3 Harelbeke en Gent-Wevelgem verkend. Die ken ik nu allemaal uit het hoofd."

  Naesen zag vanuit zijn zetel Peter Sagan imponeren. "Dat was de grote Sagan-show en ik vrees dat we volgende week een vervolg krijgen in Vlaanderen. Ik heb er met open mond naar gekeken."

  Maar Naesen plaatste ook een kritische noot. "Sagan rijdt voor mij altijd een fantastische koers, tot de laatste kilometer althans. Dan laat zijn killersinstinct, wat hij vroeger meer had, het een beetje afweten."

  "Zou laatste kilometer in Sanremo anders aangepakt hebben"

  "Ik had het gisteren tegen mijn broer gezegd: Sagan is veruit de beste, maar zal weer niet winnen", gaat Naesen verder.

  Zou Naesen het anders aangepakt hebben? "In zijn plaats zou ik hetzelfde gedaan hebben. Mocht ik dat kunnen natuurlijk, wat helaas niet het geval is."

  "Maar die laatste kilometer zou ik volledig anders aanpakken. Als je 10 à 20 seconden hebt, moet je iets leper zijn."

  "Sagan had al een paar keer getoond dat hij als eerste de sprint aangaat. Maar niemand kan vanaf 350 meter tot de finish sprinten."

  "Als je op kop zit, moet je later aangaan en kijken naar je tegenstanders. Dat doet hij niet. Maar als een ex-wereldkampioen en groot talent in je wiel zitten, is dat toch iets anders."