• home
 • video
 • pas verschenen

  FOTO en VIDEO: Francky Dury wordt benoemd tot ereburger van Zulte

  Francky Dury vanmiddag tijdens een viering in Zulte.

  0 / 0

  Francky Dury vanmiddag tijdens een viering in Zulte.

  Het gemeentebestuur van Zulte draagt Willy Naessens en Francky Dury voor als nieuwe ereburgers. "Als blijk van waardering voor hun uitzonderlijke verdiensten, al tientallen jaren lang, voor het voetbal in Zulte. Willy en Francky vormen een topduo, uniek in het Belgische voetbal", klinkt het in de Oost-Vlaamse gemeente.

  Willy Naessens (niet te verwarren met zijn naamgenoot uit Wortegem-Petegem die onder meer bekend is uit de industrie- en zwembadenbouw) begon 35 jaar geleden als voorzitter van het toenmalige Zultse VV.

  Onder hem groeide de club van 2e provinciale naar de top van 3e nationale. In 2001 beklonk Naessens de fusie met Waregem. Onder zijn voorzitterschap klom de fusieclub verder op naar 1e nationale en groeide ze uit tot een stevige subtopper.

  Naessens professionaliseerde de club en legde de basis voor de verdere uitbouw. Hij is sinds enkele jaren niet meer actief als voorzitter, maar behoort nog steeds tot de raad van beheer van de club. 

  Francky Dury ging 25 jaar geleden, op verzoek van Willy Naessens, aan de slag als trainer bij Zultse VV. Met uitzondering van twee korte tussenperiodes stond hij al die jaren aan het sportieve roer van eerst Zultse en later Zulte Waregem.

  Dury was de architect van alle sportieve successen van de club: 4 promoties, vicelandskampioen in 2013, 4x Europese kwalificatie en gisteren voor de tweede keer de Beker van België.

  "Ze zijn beiden enorm vereerd"

  "Willy en Francky vonden elkaar 25 jaar geleden en hebben elkaar altijd teruggevonden: op initiatief van Willy kwam Francky twee keer terug als trainer. Een succesvolle en stabiele combinatie, uniek in het Belgische voetbal en met een enorme meerwaarde voor Zulte. Het voetbalsucces zet onze gemeente op de kaart en brengt veel mensen samen", zegt Simon Lagrange, de burgemeester van Zulte.

  "Als blijk van waardering zullen wij op de komende gemeenteraad (28 maart) Willy Naessens en Francky Dury voordragen als nieuwe ereburgers van Zulte (ter info de huidige ereburgers van Zulte: Roger Raveel, Fons Verplaetse, Georges Peirs en André Denys). Ik heb beide heren gisteren na de wedstrijd gesproken over deze voordracht. Ze zijn beiden enorm vereerd en zullen het ereburgerschap met plezier aanvaarden."

  Foto's:

  Tweets: