• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelpuntenmachine Vandenbergh promoveert met Aarschot naar eerste provinciale

  Vandenbergh (links) en zijn ploegmaat Kenneth Van Goethem, ook een ex-prof.

  In de tweede provinciale A in Brabant heeft Aarschot, de ploeg van Kevin Vandenbergh, vanmiddag met 4-0 gewonnen tegen Holsbeek. Daardoor zijn Vandenbergh en co zeker van promotie naar de eerste provinciale.

  Vandenbergh scoorde zelf 'slechts' één keer tegen Holsbeek. Daardoor bracht de ex-speler van onder meer Westerlo en Racing Genk zijn seizoenstotaal op 51 goals.

  "Het was door de strakke wind niet eenvoudig voetballen vanmiddag", reageerde Vandenbergh bij Sporza op Radio 1. "We hebben het ook niet cadeau gekregen van Holsbeek, maar we speelden alweer een sterke partij. Dat levert ons vandaag ook de promotie op."

  "Een echt geheim hebben we niet. Het is hier gewoon heel leuk voetballen. We hebben een goede ploeg, leggen mooi voetbal op de mat en de sfeer in de groep zit goed. Dan volgen de resultaten automatisch. Dat zal volgend seizoen in eerste provinciale niet anders zijn, als we onze ploeg kunnen behouden."

  "Zeker nog twee jaar voetballen"

  Vandenbergh geeft ook toe dat hij zich even heeft moeten aanpassen aan het amateurvoetbal, al doen zijn 51 doelpunten anders vermoeden. "Onze goede resultaten hebben er natuurlijk ook wel voor gezorgd dat ik snel mijn draai heb gevonden. Op dit moment voel ik me hier echt goed en het plan is om zeker nog twee jaar te voetballen. Daarna zien we wel wat er gebeurt. Ik wil nu vooral nog de titel pakken."