• home
 • video
 • pas verschenen

  Cleveland, zonder LeBron James, kansloos onderuit tegen de LA Clippers

  LeBron James kreeg rust in aanloop naar de play-offs.

  De Cleveland Cavaliers hebben een nieuwe nederlaag geleden in de NBA. De LA Clippers waren een maatje te sterk voor de regerende kampioen, waar LeBron James, Kyrie Irving en Kevin Love rust kregen met het oog op de play-offs. Het werd 108-78 in het Staples Center.

  Met 23 punten was Blake Griffin de grote man bij de Clippers. Richard Jefferson maakte 12 punten en was daarmee de meest productieve Cavalier.

  Cleveland-coach Tyronn Lue legde na afloop uit waarom hij zijn vedetten spaarde. "Het is een lang seizoen en we spelen veel wedstrijden. Het gebeurt vaak dat we vier keer in vijf dagen moeten aantreden. Dat is zwaar. Daarom gun in mijn spelers op tijd en stond de nodige rust."

  Voor Cleveland, na nieuwjaar in iets mindere doen, was het de 23e nederlaag van het seizoen. De regerende kampioen in de NBA won al 45 keer. Het topteam uit Ohio blijft wel aan kop in de Eastern Conference.

  Curry gidst Golden State wel naar zege

  Nog in de NBA kon Golden State, de kampioen van 2015, wel winnen. De Warriors wonnen voor eigen publiek met 117-92 van Milwaukee. Stephen Curry was goed voor 28 punten en zes driepunters. De Californiërs voeren met 55 zeges en 14 nederlagen het klassement in de Western Conference aan voor San Antonio. De Spurs verloren met 104-96 in Memphis.

  En ook Houston, het derde team dat al zeker is van de play-offs, kon een nieuwe zege boeken. James Harden, die voor de negentiende keer dit seizoen uitpakte met een triple double (40 punten, 10 rebounds, 10 assists), loodste zijn team naar een 105-109-overwinning tegen Denver.

  De resultaten van zaterdag:

  Oklahoma City - Sacramento 110-94
  Atlanta - Portland                     97-113
  Charlotte - Washington           98-93
  LA Clippers - Cleveland          108-78
  Chicago - Utah                        95-86
  Memphis - San Antonio          104-96
  Denver - Houston                   105-109
  Golden State - Milwaukee       117-92