• home
 • video
 • pas verschenen

  Beloften Club Brugge als groepswinnaar naar achtste finales Viareggio Cup

  Spits Fran Brodic, hier op een archiefbeeld, scoorde twee keer.

  De beloften van Club Brugge doen het uitstekend op de Viareggio Cup, een van de belangrijkste jeugdvoetbaltoernooien ter wereld. De mannen van trainer Sven Vermant, die vandaag met 3-1 wonnen van Cagliari, stoten als groepswinnaar door naar de 1/8e finales.

  Club Brugge zat in Italië in een poule met Genoa, Parma en Cagliari. Tegen Genoa speelde blauw-zwart 2-2 gelijk, tegen Parma werd met 3-0 gewonnen en vandaag ging dus ook Cagliari met 3-1 voor de bijl.

  Het was Noah Fadiga, de zoon van ex-Club-speler Khalilou, die blauw-zwart na veertien minuten op voorsprong bracht tegen de voormalige werkgever van Radja Nainggolan. Club kon de achtste finales al ruiken, maar nog voor de rust klom Cagliari toch nog op gelijke hoogte.

  Na rust kon Club echter toch nog de zege pakken dankzij twee goals van de 20-jarige Kroatische spits Fran Brodic. Na rood voor Brandon Baiye moest blauw-zwart het laatste kwartier met een man minder afwerken, maar de zege kon de Bruggelingen niet meer ontglippen.

  Gisteren gingen de spelers nog wat cultuur opsnuiven: