• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Snick pakt tweede medaille in nieuwe gewichtsklasse

  Charline Van Snick (archieffoto) veroverde goud in Casablanca.

  Charline Van Snick heeft voor de tweede week op een rij een toernooi afgesloten op het podium. Onze landgenote was op de African Open in Casablanca (Marokko) de sterkste in de klasse tot 52 kilogram. Vorige week behaalde Van Snick de bronzen plak in Bakoe.

  Charline Van Snick schakelde na de Olympische Spelen in Rio over van de klasse tot 48 kilogram naar die tot 52 kilogram. En die overstap lijkt onze landgenote goed te verteren.

  In het minder sterk bezette toernooi in Casablanca maakte ze haar favorietenrol waar. Ze klopte achtereenvolgens de Kroatische Andrea Bekic (IJF-197) en de Française Laetitia Payet (IJF-72) met ippon.

  In de finale was Van Snick (IJF-34) ook te sterk voor Estrella Lopez Sheriff (IJF-70). De Spaanse kreeg twee waza-ari's te verwerken en zo was het goud voor Van Snick. Van Snick wil eind april ook schitteren op het EK in Waschau.