• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet teleurgesteld: "Ik had kunnen mee zijn met Sagan en co"

  Van Avermaet kwam te laat op de Poggio.

  Greg Van Avermaet miste de beslissende slag in Milaan-Sanremo. "Op de Poggio had ik nog maar 1 ploegmaat aan mijn zijde, waardoor ik me wat liet wegdrummen", reageerde Van Avermaet. "Ik ben altijd blij dat ik heelhuids aankom in Sanremo", zei Tom Boonen.

  Van Avermaet: "Als 4e boven op de Poggio"

  Greg Van Avermaet holde in de finale achter de feiten aan. "Ik zag Sagan vertrekken op de Poggio, maar ik zat te ver", gaf de olympische kampioen na afloop toe.

  "Spijtig, want ik had wel het gevoel dat ik mee had kunnen zijn met Sagan, Kwiatkowski en Alaphilippe. Ik kwam uiteindelijk als vierde boven op de Poggio, maar het gat was al te groot."

  "Op de Poggio geraakte ik slecht gepositioneerd. Ik had daar maar één ploegmaat aan mijn zijde, waardoor we ons wat lieten wegdrummen. Jammer."

  Boonen: "Gekkenwerk"

  Voor Tom Boonen is de laatste Milaan-Sanremo achter de rug. "Dat is een goede zaak", reageerde Boonen. "In de aanloop naar de Cipressa was het weer gekkenwerk. Ik ben altijd blij dat ik heelhuids aankom in Sanremo."

  "Ik voelde dat ik geen rol van betekenis zou spelen, waardoor ik nog wat werk verricht heb voor de ploegmaten. Ik heb hen zo goed mogelijk proberen af te zetten."

  Stuyven: "Ik kom hier zeker terug"

  Jasper Stuyven reed dan weer zijn eerste Primavera. "Het begin was een beetje saai, maar in de finale heb ik mijn werk kunnen doen. Het tempo ging de hoogte in en het was veel wringen, maar dat is in de Vlaamse klassiekers niet anders."

  "Deze koers ligt me wel. Ik kom zeker terug om hier finales te rijden. Ik wil voor Degenkolb werken of zelf voor de zege rijden. Wie weet ben ik volgend jaar of over twee jaar sterk genoeg om zelf weg te springen en voor de overwinning te gaan."

  Wilfried Peeters (Quick-Step): "Je wil natuurlijk graag winnen, maar een 3e en 5e plaats zijn toch mooi. Ik kan de renners niets verwijten. De opdracht was om mee te zijn als Sagan zou aanvallen en dat is gelukt. Wie Sagan kon kloppen, zou winnen. En dat is vandaag weer bewezen. Alaphilippe heeft geen fouten gemaakt, maar in de finale spreken de pedalen."

  Marc Sergeant (Lotto-Soudal): "Wellens probeerde een groepje los te krijgen op de Cipressa, maar er waren te veel renners met goeie benen. Gallopin heeft beneden nog eens geprobeerd, maar ook dat mislukte. Het ging in de finale heel snel. De sprinters pieken naar deze koers. Het is onmogelijk geworden voor aanvallers, tenzij je Sagan heet."