• home
 • video
 • pas verschenen

  Sagan: "Ach tweede, ik word het stilaan gewoon"

  Peter Sagan kon lachen op het podium.

  Peter Sagan greep net naast de overwinning in Milaan-Sanremo. De wereldkampioen forceerde de beslissing op de Poggio, maar werd net gevloerd door Michal Kwiatkowski. "Het resultaat is ook niet het belangrijkste, dat is spektakel brengen voor het publiek."

  Peter Sagan reageerde in zijn typische stijl op zijn tweede plaats. "Ach tweede, ik word het stilaan gewoon. En ik heb andere doelen", zei de wereldkampioen, die ook al in 2013 op het tweede schavotje van het podium stond in Sanremo.

  "Mijn instinct zette me aan tot de aanval op de Poggio. Ik was even alleen, maar toen zijn Alaphilippe en Kwiatkowski erbij gekomen. Zij hebben een paar keer overgenomen, maar konden in de laatste kilometers meer recupereren."

  "Het resultaat is ook niet het belangrijkste, dat is spektakel brengen voor het publiek. Met zijn drieën hebben we er iets speciaals van gemaakt."

  "Volgend jaar beter? Als Le Manie (een beklimming die al enkele jaren niet op het parcours ligt) opnieuw in het parcours zit, dan zal dat ook een verschil maken."