• home
 • video
 • pas verschenen

  Ontgoochelde Vanderhaeghe: "Tijd nodig? Neen, ik ben het nu al vergeten"

  De teleurstelling is groot bij Yves Vanderhaeghe.

  0 / 0
  De nederlaag in de finale is hard aangekomen bij KV Oostende. Trainer Yves Vanderhaeghe was boos op ref Delferière en Brecht Capon had het over een "mokerslag". Oostende-voorzitter Marc Coucke was groot in de nederlaag: "We moeten Zulte Waregem feliciteren."

  Vanderhaeghe: "De ref voelde het niet goed aan"

  Het zat duidelijk diep bij Yves Vanderhaeghe. "Neen, we hebben gewoon verloren", zei de coach van Oostende, maar de uitdrukking op zijn gezicht sprak boekdelen.

  "Ik kan ermee leven, we hebben gestreden voor wat we waard waren. We hadden zelfs de betere kansen en dan is het jammer dat de beslissing moet vallen met strafschoppen. Zulte Waregem heeft die beter getrapt dan wij."

  "Maar ik stel me toch vragen bij de leiding", had Vanderhaeghe kritiek. "Als je na 30 seconden een gele kaart geeft in een echte cupmatch, dat vind ik niet kunnen."

  Voelde ref Delferière het niet goed aan, wou Eddy Demarez weten? "Neen, zeker niet. De toon was gezet. We hebben nog twee doelpunten geslikt waarbij we in duel gaan en er twee keer in ons nadeel wordt gefloten."

  "Ik kan er niet veel extra's aan toevoegen. Of ik tijd nodig zal hebben om dit te boven te komen? Neen, ik ben het nu al vergeten."

  Capon: "Het is de hel geworden voor ons"

  "Het was de hemel of de hel en voor ons is het de hel geworden. Een echte mokerslag", was Brecht Capon duidelijk. "In deze match zat alles, maar als je twee keer op voorsprong komt, dan moet je kunnen winnen."

  "Strafschoppen blijven een loterij, het zit in details. Ik denk dat de 2-2, die we te makkelijk weggaven, het kantelmoment was. We zullen dit een weekje moeten laten bezinken."

  Coucke: "Weer stof op onze trofeeënkast"

  Marc Coucke was groot in de nederlaag. "We moeten Zulte Waregem feliciteren. Proficiat, maar wij hadden nu liever staan vieren. De ontgoocheling is groot, maar we moeten trots zijn op onze prestatie", zegt de voorzitter van Oostende.

  "Misschien is het dat tikje ervaring meer van Zulte Waregem dat de doorslag heeft gegeven. Dutoit is normaal sterk op strafschoppen, maar hij heeft gewoon geen kans gehad. Echt zonde."

  Het was voor Oostende een unieke kans op een eerste trofee uit de clubgeschiedenis. "Onze lege trofeeënkast? We hadden net het stof afgehaald, maar er zal nu weer stof op komen te liggen."