• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaanse voetbalbond onderzoekt link tussen Juventus-voorzitter en maffia

  Andrea Agnelli.

  De Italiaanse voetbalbond heeft een onderzoek geopend naar Andrea Agnelli, de voorzitter van Juventus. Hij zou onderhandeld hebben met de beruchte maffiaclan 'Ndrangheta over de verdeling van abonnementen. Agnelli ontkent alles.

  Juventus staat comfortabel aan de leiding in de Seria A, maar toch heeft de voorzitter dus kopzorgen. Hij wordt samen met drie andere bestuursleden van de club voor de disciplinaire commissie van de Italiaanse voetbalbond gedaagd. Die onderzoekt de aanwezigheid van maffiosi in de Italiaanse voetbalstadions.

  Het viertal wordt onderzocht na een onderzoek van het parket van Turijn naar de ticketverkoop van Juventus aan de Ultras, de hevigste supporters van de club. Volgens het parket zouden er tussen die Ultras leden zitten van de beruchte maffiaclan 'Ndrangheta.

  Agnelli wordt er nu van verdacht rechtstreeks onderhandeld te hebben met de 'Ndrangheta over de verdeling van de abonnementen. De maffiaclan zou de tickets uitdelen aan fans die de orde in het stadion willen verstoren met geweld en beledigende gezangen.

  De Juventus-voorzitter ontkent alles. "Dit is onaanvaardbaar. Ik heb nooit maffiabazen ontmoet. Ik kom wel regelmatig in contact met supporters, ook met de Ultras. De ordediensten zijn misschien op de hoogte van hun criminele activiteiten, maar ik zeker niet."

  "De Ultras en hun leiders zijn geen heiligen, maar hun aanwezigheid in het stadion is niet verboden."