• home
 • video
 • pas verschenen

  Erwin Vandenbergh: "Heb Kevin gezegd dat hij er 60 moet maken"

  Kevin Vandenbergh voelt zich goed bij SC Aarschot.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Kevin Vandenbergh (33) zit bij tweedeprovincialer Aarschot aan 50 goals. Zijn vader - zesvoudig Belgisch topscorer Erwin Vandenbergh - legt de lat nog hoger.

  "Aarschot kan alleen van zichzelf verliezen"

  Na bijna 15 jaar op het hoogste niveau maakt Kevin Vandenbergh nu het mooie weer bij SC Aarschot. De aanvaller scoort aan de lopende band in tweede provinciale. In 26 matchen heeft hij al 50 doelpunten gemaakt.

  "Ik heb hem gezegd dat hij er minstens 60 moet maken", lacht zijn vader en oud-international Erwin Vandenbergh, die onder de indruk is van het voetbal in Aarschot.

  "Kevin wordt goed omringd. Het niveau heeft me aangenaam verrast. Het is veel meer dan "potteke stamp"."

  "Ik probeer regelmatig een match van hem mee te pikken. Als ik ga kijken, wil ik voetbal zien. Op dat vlak heeft Aarschot me positief verrast."

  "Ze kunnen alleen van zichzelf verliezen. Als ze echt voetballen, kan je het team weinig maken."

  "Kevin voelt zich goed bij Aarschot"

  Kevin Vandenbergh maakte carrière bij onder meer Westerlo, Utrecht en Racing Genk. Nu voetbalt hij in de provinciale reeksen. Erwin Vandenbergh vindt dat zijn zoon hoger mag mikken. "Voor mij zit hij te laag", stelt de voormalige spits van de Rode Duivels.

  "In zijn plaats zou ik niet meteen naar tweede provinciale afgezakt zijn, maar het is zijn keuze. Hij voelt zich goed, hij voetbalt dicht bij huis en hij kan met de fiets naar de training. Dat is ook belangrijk."

  "Praten weer met mekaar"

  De relatie tussen vader en zoon Vandenbergh is fel verbeterd. "Sinds drie jaar praten we weer met mekaar. Er is geen probleem meer", getuigt Erwin Vandenbergh. "En Kevin heeft nu ook twee kinderen."