• home
 • video
 • pas verschenen

  De Ketele en De Pauw sluiten seizoen in schoonheid af

  De Ketele en De Pauw (archieffoto) waren de winnaars op Mallorca.

  Kenny De Ketele en Moreno De Pauw hebben hun succesvolle zesdaagseseizoen nog wat extra kleur gegeven met de overwinning in de finale van de Six Day Series. Het Belgische duo was op Mallorca sterker dan een Spaans en Nederlands koppel.

  De Six Day Series, een nieuw concept, bundelt de zesdaagses van Londen, Amsterdam, Berlijn en Kopenhagen. Kenny De Ketele en Moreno De Pauw wonnen in Londen en Amsterdam en eindigden in Berlijn en Kopenhagen op de tweede plaats.

  Het Belgische koppel begon dan ook als leider aan het afsluitende evenement op Mallorca, waarbij 13 koppels een gooi konden doen naar de eindoverwinning.

  De Ketele en De Pauw eindigden tweede in een ploegkoers van 20 minuten, werden vierde in de puntenkoers, snelden naar de derde plaats in de ploegenafvalling en zetten de kroon op het werk in de afsluitende ploegkoers van een uur.

  "Dit was iets speciaals voor ons. Dit was iets nieuws en dus moesten we onze tactiek aanpassen, want dit was geen competitie van 6 dagen. Maar we zijn heel blij met deze overwinning", reageerde Moreno De Pauw.

  "Ik houd van mijn job", reageert De Ketele op Instagram