• home
 • video
 • pas verschenen

  AKC/Luma en Scaldis spelen finale voor de Belgische korfbaltitel

  Vorig jaar kroonde Boeckenberg zich nog tot kampioen.

  AKC/Luma en Scaldis hebben de kruisfinales in het korfbal gewonnen. Ze schakelden respectievelijk Voorwaarts en Boeckenberg uit en spelen nu de finale.

  Uitslagen kruisfinales:

  • AKC/Luma (1) - Voorwaarts (4): 25-20
  • Scaldis (2) - Boeckenberg (3): 21-18

  Opvallend: Boeckenberg niet in de finale

  De kruisfinales van de NDN Topkorfballeague zijn de halve finales van de zaalcompetitie waarbij de nummer 1 uit de reguliere competitie het opneemt tegen de nummer 4 en de nummer 2 tegen de nummer 3.

  AKC/Luma won pas na verlengingen, Scaldis schakelde Boeckenberg uit. De logica wordt dus gerespecteerd want we krijgen een finale tussen de nummer 1 en de nummer 2 uit de competitie. Toch is het opvallend dat Boeckenberg niet in de finale staat want de afgelopen 11 jaar was de ploeg er telkens bij.

  De finale wordt volgend weekend gespeeld, ook in de Sport Vlaanderen hal in Herentals. De winnaar van de finale kroont zich tot kampioen van België en mag als landskampioen deelnemen aan de Europacup 2018.

  Meer info: http://www.korfbal1.be.