• home
 • video
 • pas verschenen

  "Lukaku kiest niet voor het geld. Daar moet hij lof voor krijgen"

  Is Lukaku aan z'n laatste maanden op Goodison Park bezig?

  Het huwelijk tussen Romelu Lukaku en Everton vertoont barsten. De ambitieuze Rode Duivel wil prijzen pakken en Everton lijkt in dat scenario geen plaats te krijgen. "Ik begrijp waarom Romelu nu wil vertrekken", verdedigt analist Jamie Carragher de spits.

  Eind februari liet Mino Raiola, de manager van Romelu Lukaku, er weinig twijfel over bestaan. "Het is 99,99999999% zeker dat Romelu zijn contract bij Everton verlengt", was zijn boodschap. Maar in een interview (zie "Lees ook") liet Lukaku donderdag zelf een ander verhaal optekenen.

  "Ik was verrast over die uitspraak van Raiola en begrijp waarom Lukaku nu bij Everton wil vertrekken", blikt analist Jamie Carragher in The Daily Mail terug op de kleine transfersoap van Lukaku.

  "Dit gaat niet over geld. Het gaat over deelname aan de Champions League en het winnen van prijzen. In het huidige sportklimaat en op die leeftijd moet Lukaku daar lof voor krijgen."

  "Ik dacht altijd dat Romelu zou wachten tot deze zomer, zodat hij kon zien wie de club zou aantrekken en dat Everton echt vooruitgang wil boeken. Dat doen ze ook, maar Lukaku vreesde wellicht dat hij met een nieuw contract niet meer op de radar van potentiële Champions League-winnaars zou staan."

  "Vergeet ook niet dat coach Ronald Koeman zelf zei dat Lukaku eigenlijk voor een club als Barcelona zou moeten spelen. Als Everton de komende 18 maanden niet in de Champions League speelt, dan is dat het einde van Lukaku op Goodison Park. Misschien vertrekt hij zelfs deze zomer."