• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanderbiest moet Lierse volgend seizoen naar 1A loodsen

  Fred Vanderbiest.

  0 / 0
  Lierse heeft een opvolger gevonden voor Eric Van meir. De club uit 1B gaat in zee met Fred Vanderbiest. Hij tekende een contract als hoofdcoach tot 2020. "Hij heeft als coach met Oostende al eerder het parcours afgelegd dat wij met Lierse willen afleggen."

  Lierse-voorzitter Maged Samys stuurde eerder deze week trainer Eric Van Meir de laan uit, maar twee dagen later is zijn opvolger al bekend. Fred Vanderbiest neemt vanaf maandag de trainingen over bij Lierse. "Zijn profiel leunt dicht aan bij de visie van deze club. Hij was als speler een echte vechter en straalt die mentaliteit en passie nog steeds uit", schrijft de club op haar website.

  Vanderbiest tekent een contract tot 2020. Het doel van Lierse blijft om te promoveren naar 1A. "Hij heeft als coach met Oostende al eerder het parcours afgelegd dat wij met Lierse willen afleggen. Hij loodste de kustploeg op korte tijd naar eerste klasse en won met KVO ook POII. Hij staat voor het voetbal dat wij willen spelen: aanvallend maar realistisch."

  "Bovendien kent hij deze competitie en onze ploeg al door en door. Zijn strijdvaardige karakter kenden we al, maar ook zijn teamgevoel en zijn voetbaltechnische en tactische aanpak charmeerden ons."

  Vanderbiest zal vanaf maandag al de trainingen leiden. "We zien dit als een extra voorbereiding op volgend seizoen. We zitten in een knappe Play-off II-poule, waarin de coach al veel wedstrijdervaring zal kunnen opdoen met deze ploeg. Van daaruit kunnen we dan verder werken naar volgend seizoen toe.”

  Vanderbiest: "Geen makkelijke taak om Van Meir op te volgen"

  "Ik ben blij dat Lierse aan mij gedacht heeft", vertelde de kersverse trainer. "Ik heb een moeilijke periode in mijn trainerscarrière achter de rug, maar ik heb veel geleerd bij Antwerp en in Cyprus."

  "Ik wil bouwen op het goede dat er al is. Er is geen reden om alles overboord te gooien. In Play-off II kan ik bekijken of we links of rechts nog iets moeten bijsturen of aanpassen naar volgend seizoen toe."

  Vanderbiest beseft dat het niet eenvoudig wordt om Van Meir op te volgen. "Ik had de voorbije jaren altijd een goed contact met hem. Ik vond het dan ook mijn taak om hem gisterenavond zelf in te lichten dat ik gesprekken voerde met Lierse."

  "Hij was heel geliefd bij de supporters dus het wordt geen makkelijke taak. Maar de fans mogen gerust zijn, ik ga mijn stinkende best doen voor deze club. Ik wil promoveren. Ik begin mer volle goesting en ambitie aan dit project."