• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Doren en Nelen winnen Gouden Stick 2016

  Arthur Van Doren en Barbara Nelen zijn in de prijzen gevallen.

  Arthur Van Doren en Barbara Nelen zijn de laureaten van de Gouden Stick. Die trofee bekroont de beste hockeyspeler en -speelster van het seizoen 2015-2016.

  Arthur Van Doren (22), onlangs door de Internationale Hockeyfederatie (FIH) nog verkozen tot Rijzende Ster van het Jaar, kroonde zich het voorbije seizoen tot kampioen met Dragons. De verdediger schitterde ook met de nationale ploeg op de Spelen in Rio, waar de Red Lions zilver pakten.

  Van Doren werd door zijn collega's en de coaches verkozen boven zijn ploegmaat Florent Van Aubel en Simon Gougnard (Racing). John-John Dohmen behoorde opvallend genoeg niet tot de genomineerden. De captain van de Red Lions werd in februari door de FIH nochtans uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

  Bij de vrouwen mocht Barbara Nelen haar derde Gouden Stick in ontvangst nemen. Nelen leidde Braxgata naar de landstitel. Ze haalde het voor Cassy Boey (Pingouins) en Alix Gerniers (La Gantoise), de laureate van vorig jaar.

  Van Doren: "2016 blijft een speciaal jaar"

  • Arthur Van Doren: "2016 blijft voor mij een speciaal jaar. Of het nu met Dragons is of met de Red Lions, we moeten blijven werken om ons te ontwikkelen in alle domeinen en we moeten vooral consistenter worden. We moeten leren om te willen domineren tijdens onze toernooien. Dat zal ervoor zorgen dat we verder kunnen evolueren en in de top drie van de wereld blijven."
  • Barbara Nelen: "Ik had na de mislukte kwalificatie voor de Spelen geen plezier meer in het spelletje. Ik ben een jaar gestopt met de nationale ploeg en dat heeft me deugd gedaan. Bij mijn nieuwe club Braxgata vond ik een nieuwe ambiance en de resultaten hebben niet lang op zich laten wachten. Dat bewijst onze eerste Belgische titel."