• home
 • video
 • pas verschenen

  Speurders brengen bezoek aan KV Kortrijk na miraculeuze redding Moeskroen

  Zit er een reukje aan de redding van Moeskroen?

  0 / 0
  De cel voetbalfraude van de federale gerechtelijke politie onderzoekt de overwinning van Moeskroen op het veld van Kortrijk afgelopen weekend. Die zege leverde Moeskroen het behoud in de hoogste voetbalklasse op. Speurders spraken gisteren met KVK-voorzitter Allijns en sportief manager Matthias Leterme.

  Moeskroen verzekerde zich op de laatste speeldag van de reguliere competitie van een verlengd verblijf in 1A door met 0-2 te winnen op het veld van KV Kortrijk. Bij de eerste goal kreeg Trezeguet heel veel ruimte en de 0-2 kwam er na een owngoal.

  De voorzitter van Westerlo, de club die door de zege van Moeskroen wel degradeerde, was de eerste die voorzichtig zei dat er "rare uitslagen" genoteerd werden de afgelopen weken (zie Lees ook). Hij besloot uiteindelijk geen klacht in te dienen, maar de cel voetbalfraude zou de wedstrijd nu toch willen onderzoeken.

  Mogelijk is er sprake van sportieve omkoping. Speurders van de federale politie brachten gisteren alleszins een bezoek aan KV Kortrijk. Ze spraken met voorzitter Joseph Allijns en manager Matthias Leterme. "Het ging niet om een verhoor, wel om een informatief gesprek", zegt de voorzitter.

  "Ik heb niets te verbergen. De club zal volledig meewerken aan het onderzoek. Als blijkt dat een van onze spelers toch betrokken is bij deze zaak, dan wordt die speler meteen ontslagen door de club."

  Bekijk nog eens de doelpunten die Moeskroen de redding opleverden: