• home
 • video
 • pas verschenen

  Nainggolan is weer Rode Duivel, ook Witsel mag bij selectie blijven

  Martinez haalt Nainggolan weer bij de selectie.

  0 / 0

  Martinez haalt Nainggolan weer bij de selectie.

  Bondscoach Roberto Martinez haalt Radja Nainggolan weer bij de selectie voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Ook Axel Witsel blijft Rode Duivel. Nog opvallend: de bondscoach roept 4 doelmannen op en laat (de halffitte) Kompany in Engeland.

  "Kijk ernaar uit om Nainggolan maandag te zien"

  Een van de vragen voor deze selectie was of Roberto Martinez het weer goed zou maken met Radja Nainggolan. De middenvelder mag zich weer Rode Duivel noemen. "Hij was de voorbije maanden indrukwekkend bij Roma", vertelde de bondscoach. "Hij heeft het verdiend om er weer bij te zijn."

  "Hij speelt op een iets andere positie bij zijn club en dat kan de Duivels helpen. Zijn energie, zijn focus en zijn leiderskwaliteiten zijn ongelooflijk."

  "Ik heb hem een aantal keer live aan het werk gezien, maar ik heb niet met hem gesproken. Er was geen probleem dus we moesten niets uitklaren. Hij zal het nieuws ook nu pas te horen krijgen. Ik kijk ernaar uit om hem maandag te ontvangen, net zoals de rest van de spelers."

  "Moeten Kompany tijd geven om volledig fit te worden"

  Vincent Kompany hoort niet bij de selectie. De speler van Manchester City traint weer, maar is volgens de bondscoach nog niet helemaal wedstrijdfit. "Het was zeker geen makkelijke beslissing om Kompany niet op te roepen, want hij was altijd heel belangrijk voor de ploeg. Hij zal dat in de toekomst nog zijn, maar hij is nu niet wedstrijdfit."

  "Kompany wil altijd graag naar de Duivels komen, maar we moeten hem de ruimte en de tijd geven om op zijn eigen tempo weer honderd procent fit te worden."

  "Als er iemand is die nog kan terugkomen, dan is het Kompany. Zijn grootste kwaliteit als speler zijn zijn hersenen. Daardoor kan hij zichzelf nog meer pushen dan andere spelers, maar nu wil hij misschien te veel. Het is goed dat de medische staf op de rem gaat staan."

  "Of hij er in juni weer bij is? Dat is een ander verhaal. Er zijn nu genoeg andere spelers die ook voldoende ervaring hebben om de ploeg op sleeptouw te nemen. Het zou niet eerlijk zijn om Kompany nu al die druk op te leggen."

  "Eerste wedstrijden van Witsel in China waren heel interessant"

  Nog een opvallende aanwezige in de selectie is Axel Witsel. Ook na zijn verhuis naar de Chinese competitie blijft de bondscoach op hem rekenen.

  "Ik ben heel tevreden over zijn fysieke niveau. Zijn eerste wedstrijden daar waren bijzonder interessant."

  "In zijn eerste wedstrijd speelde hij 90 minuten voluit, in zijn tweede wedstrijd scoorde hij en was hij betrokken bij een rode kaart. Hij speelt in China een hele grote rol in zijn team. Alles draait daar rond Witsel."

  "Hij gaat daar heel goed mee om. Hij is een echte leider. Je ziet dat hij zich ook heel goed voelt daar."

  Vier doelmannen, geen Lombaerts

  Martinez koos niet voor drie, maar voor vier doelmannen in zijn selectie. Thibaut Courtois en Simon Mignolet waren zekerheden, maar ook Koen Casteels en Matz Sels kregen een uitnodiging voor de Duivels in de bus.

  "Het is het juiste moment om Casteels opnieuw bij de groep te halen. Hij doet het heel goed bij Wolfsburg. Sels heeft het op dit moment moeilijk. Hij werkt hard, maar mag niet spelen. We moeten hem steunen en helpen."

  Ook Nicolas Lombaerts beleeft een mindere periode in Rusland. Hij is er daardoor niet bij. "Ik weet niet of hij wedstrijdfit is en of hij mentaal in orde is. Hij heeft nood aan een nieuw hoofdstuk."

  De Rode Duivels voor Griekenland
  DoelmannenThibaut CourtoisChelsea (Eng)
   Simon MignoletLiverpool (Eng)
   Matz SelsNewcastle (Eng)
   Koen CasteelsWolfsburg (Dui)
  VerdedigersToby AlderweireldTottenham (Eng)
   Dedryck BoyataCeltic (Sch)
   Laurent CimanMontréal (Can)
   Thomas FoketAA Gent
   Thomas MeunierParis SG (Fra)
   Thomas VermaelenRoma (Ita)
   Jan VertonghenTottenham (Eng)
  MiddenveldersNacer ChadliWest Bromwich (Eng)
   Kevin De BruyneManchester City (Eng)
   Mousa DembéléTottenham (Eng)
   Leander DendonckerAnderlecht
   Marouane FellainiManchester United (Eng)
   Radja NainggolanRoma (Ita)
   Youri TielemansAnderlecht
   Axel WitselTianjin Quanjian (Chn)
  AanvallersMichy BatshuayiChelsea (Eng)
   Christian BentekeCrystal Palace (Eng)
   Yannick CarrascoAtletico Madrid (Spa)
   Eden HazardChelsea (Eng)
   Romelu LukakuEverton (Eng)
   Dries MertensNapoli (Ita)
   Kevin MirallasEverton (Eng)
   Divock OrigiLiverpool (Eng)

  Volgende week zaterdag ontvangen de Rode Duivels Griekenland in de voorrondes van het WK. Op 28 maart oefent de nationale ploeg in en tegen Rusland.