• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-renner Team Sky gebruikte naalden: "Druk was groot"

  Josh Edmondson is nu bij het continentale NFTO aan de slag.

  De Britse wielrenner Josh Edmondson heeft aan de BBC toegegeven dat hij zichzelf injecteerde met vitamines toen hij voor Team Sky reed. Hij gebruikte geen verboden middelen, maar de UCI heeft wel het gebruik van naalden verboden in 2011.

  Edmondson reed tussen 2013 en 2014 voor Sky. "De druk was enorm. Ik wou niemand teleurstellen, want dit team had me een grote kans gegeven", vertelde hij aan de Britse omroep. 

  Edmondson injecteerde zich een maand lang "twee tot drie keer" met een vitaminecocktail. Hij verklaarde ook dat hij een zware depressie kreeg na overmatig gebruik van de pijnstiller Tramadol.

  Tijdens de Ronde van Polen werd Edmondson betrapt door een ploegmaat, die foto's van de naalden trok en doorstuurde naar de ploegleiding. Maar volgens de Brit werd het verhaal "onder de mat geveegd".

  Sky, dat de laatste tijd met dopingsbeschuldigingen wordt geconfronteerd, wil niet van een doofpotoperatie spreken. "We hebben het voorval niet gemeld omdat hij beweerde dat hij de producten niet gebruikt had en we hem niet over de rand wilden duwen", zegt voormalig ploegdokter Steve Peters. "We maakten ons ernstig zorgen om hem en we stelden het welzijn van de renner voorop."

  Edmondson: "Mijn tussenoplossing voor doping"

  Edmondson geeft ook toe dat hij dopinggebruik heeft overwogen. "Dit was mijn tussenoplossing. Het is een alternatief voor doping. Velen vinden het een grijze zone en daarom mogen er geen naalden gebruikt worden. Maar het is wel niet hetzelfde als doping. Uit doping haal je enorme voordelen. Dit helpt je lichaam alleen maar een beetje bij wat het uit nature al doet."