• home
 • video
 • pas verschenen

  Degenkolb: "Sagan is in topvorm, maar zeker niet onverslaanbaar"

  Degenkolb kan Milaan-Sanremo voor een tweede keer winnen.

  John Degenkolb won Milaan-Sanremo in 2015 en is ook morgen één van de favorieten. De kopman van Trek-Segafredo rekent onder meer op Jasper Stuyven om hem in stelling te brengen. "Hij is belangrijk voor mij, maar heeft ook het potentieel om het zelf af te maken."

  "Drie of vier van onze renners moeten de Poggio kunnen overleven"

  Degenkolb verkende gisteren het parcours een laatste keer met zijn ploegmakkers. "Het is altijd goed om de belangrijke passages nog eens op te frissen", klinkt het daags voor de wedstrijd voor de Sporza-microfoon.

  "Ik weet nu dat boven op de Poggio plots een rotonde ligt. Een verkenning is dus handig om die kleine veranderingen te weten te komen. Het is ook goed voor de team spirit. Sommige jongens (waaronder Stuyven, red) reden nog nooit Milaan-Sanremo, zij weten nu ook waar ze vooraan moeten zitten."

  Hoe is het met de vorm gesteld? "Het voelt in de eerste plaats heel goed om hier te zijn. Zeker na alles wat vorig seizoen is gebeurd. Ik ben in goeden doen en dat is voor mij al een heel succes. Ik ben blij met de vorm en ben klaar om mee te spelen voor de zege."

  "Ook het team is heel sterk. We hebben een ploeg met renners die lang kunnen overleven. Het wordt afwachten hoe de race zal verlopen, maar normaal gezien moeten we met drie of vier renners over de Poggio kunnen geraken."

  Ook Stuyven moet er nog bij zijn in het slot. "Jasper speelt een belangrijke rol voor mij. Hij is één van de beste renners in het peloton en ik zag nog niet veel jongens met zijn kracht in de benen. Hij is belangrijk voor mij, maar heeft ook het potentieel om het zelf af te maken. Ook in de wedstrijden na Sanremo kunnen we samen het verschil maken."

  "Zorgen dat Sagan niet van ons wegrijdt"

  Ook John Degenkolb houdt natuurlijk rekening met Peter Sagan voor de overwinning. "Hij zal er zeker zijn, daar twijfel ik niet aan. We moeten er gewoon voor zorgen dat hij niet van ons kan wegrijden. Alles is mogelijk en we zijn voorbereid op alle scenario's."

  "Hij is in topvorm, dat zagen we duidelijk in Tirreno-Adriatico, maar zeker niet onverslaanbaar. Hoe dan ook: Milaan-Sanremo is een heel speciale wedstrijd. Alles kan gebeuren en je moet altijd goed opletten." 

  VIDEO: Degenkolb wint Milaan-Sanremo in 2015: