• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Ik zal nog een maand pijn hebben, maar ik mag fietsen"

  Sep Vanmarcke in volle inspanning.

  Door een val in de Strade Bianche beschikt Sep Vanmarcke niet over al zijn mogelijkheden. "Ik moet oefeningen doen, maar ik mag intussen wel koersen", zegt de renner van Cannondale.

  Vanmarcke kwam zaterdag twee weken geleden ten val in de Strade Bianche en hield er een ribblessure aan over. Hij nam deel aan de Tirreno, maar voelde zich nooit goed en had veel last om te ademen, vooral bergop. 

  Toch reed Vanmarcke de wedstrijd uit op wilskracht. Woensdag bracht hij een bezoekje aan kinesist Lieven Maesschalck, die Vanmarcke onder handen nam.

  Zo is aan het licht gekomen dat Vanmarcke wellicht ook een scheurtje opgelopen heeft in een tussenribspier. 

  "Maesschalck heeft geen wonderen verricht, maar hij heeft me wel behandeld en oefeningen meegegeven om mijn ribben en tussenribspieren opnieuw te laten functioneren", zegt Vanmarcke.

  "Die oefeningen moet ik elke dag doen. De pijn zal nog een tijdje blijven, maar ik kan geen extra schade oplopen of het erger maken door te trainen of te  koersen."

  "Ik hoop dat het elke dag wat beter gaat"

  De blessure is een tegenvaller voor Vanmarcke, die wil schitteren in de voorjaarsklassiekers. Weliswaar rijdt hij geen Milaan-Sanremo, maar vanaf volgende week, met Dwars door Vlaanderen, wilde hij zich tonen en resultaat rijden.

  "Mijn lichaam zegt me zelf wat kan en niet kan. Ik bekijk het dag per dag en hoop dat het elke dag een beetje beter gaat."