Ga naar de inhoud

meest recent

      Vanhaezebrouck: "Ik supporter nu voor Racing Genk"

       do 16 maart 2017 21:19
      "We hebben als enige Europese ploeg een punt gehaald in Genk."
      Voor AA Gent is de Europese trein gestrand in de achtste finales van de Europa League. "Ik ben best tevreden", blikt Hein Vanhaezebrouck terug. De coach stak een pluim op de hoed van zijn 17-jarige doelpuntenmaker Louis Verstraete.

      Vanhaezebrouck: "Pluim voor Louis Verstraete"

      AA Gent dwong RC Genk wel tot een gelijkspel (1-1), maar dat was niet voldoende om de 2-5 nederlaag uit de heenwedstrijd uit te wissen.

      "Ik ben best tevreden. We hebben als enige Europese ploeg een punt gehaald in Genk", sprak Hein Vanhaezebrouck. "In de eerste helft waren zij beter. Na de pauze was het spel voor ons."

      "Louis Verstraete was misschien wel de beste speler. Hij is ongelooflijk goed ingevallen. Ik moet hem een pluim geven. Na zijn inbreng namen we de wedstrijd in handen. Ik ben echt blij over mijn 17-jarige speler. Hij legt meters af. Hij verdedigt mee."

      Racing Genk speelt geen Play-off 1, wel de kwartfinales van de Europa League. "Er zitten nog haalbare ploegen in. Ik supporter mee voor Genk."

      Verstraete: "Anders dan bij beloften"

      Louis Verstraete neemt de felicitaties met plezier in ontvangst. Hij kwam in bij Gent en scoorde de gelijkmaker in Genk (video).

      "Iedere minuut is meegenomen voor mij", antwoordde de 17-jarige voetballer. "Het is leuk om in Europa te scoren. Dat is toch iets anders dan bij de beloften."

      "Ik ben zeer tevreden, ook voor de ploeg. Ik ben blij dat ik me getoond heb. Ik heb laten zien dat ik dit niveau aankan."