• home
 • video
 • pas verschenen

  Lukaku lijkt aan te sturen op vertrek: "Ik wil prijzen pakken"

  De transferpolitiek van Everton frustreert Romelu Lukaku.

  Romelu Lukaku lijkt niet van zin om zijn contract bij Everton te verlengen. De Rode Duivel maakt zich vooral zorgen over de ambities - over het gebrek daaraan - bij Everton. "Ik wil prijzen winnen", zegt de Rode Duivel.

  Volgens de Engelse media liet Romelu Lukaku afgelopen weekend aan Everton weten dat hij geen heil ziet in een contractverlenging. Zijn huidige overeenkomst loopt nog twee jaar, maar Lukaku wil graag naar een club die kan meestrijden om de prijzen.

  "Everton heeft een rijke geschiedenis, maar de toekomst moet nog geschreven worden. We moeten vooruit kijken, niet naar het verleden. We leven in het nu. Ik wil niet alleen herinnerd worden door mijn doelpunten. Ik wil prijzen pakken", zegt de aanvaller.

  "Deze club moet blijven groeien en vooruitgang maken en spelers aantrekken om mee te doen om de prijzen. Ik weet niet wat het bestuur van plan is, maar ik weet wel dat er spelers geweest zijn die we konden halen en die niet gekomen zijn. Goeie spelers."

  "Dat is frustrerend, ook al hebben we nu ook al veel sterke spelers. Zelf ben ik momenteel een van de beste spitsen in de Premier League, dat kun je moeilijk ontkennen. Maar als speler wil je je tonen op Champions League-niveau en prijzen winnen."

  "Ik praat wel eens met Vincent Kompany over de periode waarin alles veranderde voor Manchester City. Robinho kwam, en nog een speler, en nog een, ... Ze kregen toen veel kritiek, maar ze hebben wel titels, FA Cup en League Cups gewonnen."