• home
 • video
 • pas verschenen

  In nood verkerend Middlesbrough gooit na 3,5 jaar zijn Spaanse trainer buiten

  Aitor Karanka wandelt naar de uitgang.

  Aitor Karanka is niet langer de hoofdcoach van Premier League-ploeg Middlesbrough. De club bevindt zich op een degradatieplaats en zet de 43-jarige Spanjaard buiten de deur.

  Middlesbrough is het nummer 19 van Engeland. Met 22 punten telt de club 3 punten meer dan rode lantaarn Sunderland. Het bestuur is ongerust over een goeie afloop en bedankt zijn trainer daarom voor bewezen diensten.

  "Beide partijen zijn het erover eens dat het aangewezen is om afscheid van elkaar te nemen, in het belang van de club", zegt Middlesbrough.

  Karanka, ex-verdediger van Bilbao en Real Madrid, was trainer sinds 2013 en loodste Middlesbrough vorig jaar weer de Premier League binnen. Eerder was hij hulptrainer van Real Madrid en had hij de Spaanse U16 onder zijn hoede. Zijn Engelse assistent Steve Agnew neemt de touwtjes over.

  Tweets: