• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "Ik heb mijn spelers in de eerste helft niet kunnen motiveren"

  Guardiola mocht wijzen wat hij wilde, baten deed het niet.

  City is in Monaco op zijn limieten gebotst. Na een waardeloze eerste helft en een bescheiden opflakkering na de rust ligt de ploeg van Pep Guardiola uit de Champions League. De Spaanse trainer mocht het na de uitschakeling in de 1/8e finales gaan uitleggen bij de pers.

  "Eerst en vooral: bravo voor Monaco", opende Guardiola zijn betoog in het prinsdom. "Om je in de Champions League voor de volgende ronde te plaatsen moet je langer dan 45 minuten je best doen. Een van de grote kwaliteiten van City bestaat erin om offensief agressief te werk te gaan, maar daar heb ik voor de rust niks van gezien."

  "De omschakeling verliep te traag, er zat niet genoeg initiatief in ons spel. In de tweede helft zag ik beterschap, met een aantal kansen er bovenop. We zijn teruggekeerd tot 2-1, maar daarna heeft Monaco ons tempo gebroken."

  "Of ik onze verdediging iets verwijt? Neen. We hadden gewoon 90 minuten lang moeten spelen zoals we dat na de rust gedaan hebben. Daarin waren we aanwezig in de duels en wonnen we de tweede bal. We moeten hier lessen uit trekken."

  "Ik ben er niet in geslaagd mijn spelers een volledige match te motiveren en hen met meer persoonlijkheid te laten spelen. Ik vraag me af hoe dat komt en waarom het verschil tussen onze eerste en tweede helft zo groot was."

  "We zijn uitgeschakeld, maar ik ben er zeker van dat deze opdoffer ons zal helpen om in de toekomst beter voor de dag te komen. Ik ben naar City gekomen om de Champions League te winnen en dat blijft mijn plan."

  "Ons met stijl geplaatst"

  "We hebben ons met stijl gekwalificeerd", zegt Monaco-trainer Leonardo Jardim. "Onze eerste helft was fantastisch. We hebben City voor de rust op geen enkel moment in zijn spel laten komen. Na de pauze was er meer evenwicht. Over beide matchen bekeken stoten wij verdiend door. De Engelse clubs liggen ons blijkbaar goed. We hebben er eerder ook al Arsenal en Tottenham uit gekegeld."

  "Dan mag je zeggen dat de Franse competitie ook iets voorstelt in Europa. Als je City kunt uitschakelen, met zo'n trainer en zulke spelers... We hebben trouwens de beste aanval van Europa, met 126 doelpunten in alle competities dit seizoen. Ook voor mijn carrière is dit een ijkpunt."