• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke: "Oostende heeft 49 procent kans om de beker te winnen"

  Marc Coucke wil een feestje bouwen met zijn "weireldploegsje".

  De bekerkoorts stijgt bij Marc Coucke, die Zulte Waregem "licht favoriet" noemt. "Als we winnen, breken we de boel af in Oostende tot 5u 's nachts", kondigt Coucke aan.

  Te veel stof in de prijzenkast

  Oostende is al weken in de ban van de Beker van België. "We hebben een fantastisch mooie prijzenkast", zegt Oostende-voorzitter Marc Coucke. "Maar er ligt enkel maar stof in."

  "Tegen Club of Anderlecht hadden we misschien maar 20 procent kans gehad op bekerwinst. Maar tegen Zulte Waregem dicht ik Oostende 49 procent kans toe op de beker."

  "Zulte Waregem haalde iets meer punten in de competitie en is licht favoriet. Maar spannend zal het sowieso wel zijn. Beide teams jennen elkaar wat in de aanloop naar de beker, maar het gaat er supervriendelijk aan toe."

  Coucke: "De beker heeft iets magisch"

  Maar zaterdag zal de vriendelijkheid plaats moeten maken voor strijd. "Ik zal heel nerveus zijn", zegt Coucke. "Voor mij heeft de beker iets magisch, terwijl men in België snel meewarig doet over de beker."

  "Maar de spelers en de staf hebben de Beker van België au sérieux genomen. En daar ben ik hen dankbaar voor. Ze hebben al een harde bekercampagne achter de rug."

  "Als we zaterdag winnen, zetten we alles in gang om hier in Oostende te vieren. Liever hier tot 5 uur 's nacht de boel afbreken dan de volgende dag allerhande plichtplegingen."