• home
 • video
 • pas verschenen

  18-jarige Monaco-sensatie Mbappé opgeroepen voor Frankrijk

  Kylian Mbappé was afgelopen zomer al de ster van de Franse U19.

  Het gaat snel voor Monaco-spits Kylian Mbappé. Gisteren was hij nog een van de uitblinkers tegen Manchester City, vandaag kreeg hij een telefoontje van bondscoach Didier Deschamps. Mbappé is samen met ploegmaat Benjamin Mendy, Marseille-aanvaller Florian Thauvin en Lyon-middenvelder Corentin Tolisso een van de vier debutanten in de Franse selectie.

  Kylian Mbappé scoorde al 17 keer dit seizoen, waaronder 11 keer in zijn laatste 11 duels. Die 11e treffer was een belangrijke, want mede dankzij die goal schakelde Monaco gisteravond Manchester City uit in de Champions League.

  Afgelopen zomer was hij ook de ster toen de Franse U19 het EK voetbal wisten te winnen. Nu mag Mbappé, die vaak vergeleken wordt met Thierry Henry, het ook bij de grote jongens tonen.

  "Op kwaliteit staat geen leeftijd", zegt bondscoach Didier Deschamps. "Andere jongeren hebben ook al hun kans gehad. Ik vond de tijd rijp voor hem."

  "Ik denk dat Kylian al heel volwassen is voor zijn leeftijd. Hij kan altijd zijn hoofd koel houden. Die vastberadenheid voor doel is heel zeldzaam."

  Didier Deschamps riep met Benjamin Mendy (22) nog een andere youngster van Monaco voor het eerst op. Met ook nog Florian Thauvin (24) en Corentin Tolisso (22) als debutanten oogt de toekomst voor het Franse voetbal rooskleurig (zie "lees ook").