• home
 • video
 • pas verschenen

  Weiler: "De Europa League winnen? Vraag dat na deze match nog eens"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Anderlecht kan zich morgen na 20 jaar nog eens plaatsen voor de kwartfinales van een Europese beker. "Dit is een grote kans", beseft trainer René Weiler. "Als we ons nu kwalificeren, is alles mogelijk."

  Anderlecht staat met een been al in de volgende ronde na de 0-1 uit de heenwedstrijd. "Uiteraard hebben wij een voordeel, maar het blijft een gevaarlijke uitslag", zegt Weiler. "Onze tegenstanders weten nu dat ze moeten scoren en zullen er vol voor gaan."

  "Wij moeten niet scoren om ons te kwalificeren, maar te afwachtend spelen, is gevaarlijk. Nicosia heeft veel aanvallende kwaliteiten. We hebben een ploeg die de nul kan houden, maar we willen wel gewoon scoren en die match winnen morgen."

  "Alle spelers zijn fit en in vorm dus ik zal sowieso een sterk team opstellen. Dit is een grote kans voor ons. We willen ons kwalificeren en iedereen blij maken."

  Kan Anderlecht de Europa League winnen? "Eerst willen we deze horde nemen en dan zullen we daar nog eens over spreken. Maar als we de kwartfinales halen, is alles mogelijk."

  Hanni: "We denken alleen nog maar aan morgen"

  Ook Anderlecht-kapitein Hanni wil nog niet verder dan de match van morgenavond kijken. "We hebben het in de groep nog niet over de finale van de Europa League gehad."

  "We willen natuurlijk altijd en overal zo ver mogelijk geraken. Alles kan in voetbal, dat zie je elk weekend. Ons parcours is nog lang en de prioriteit is nu de match tegen Nicosia."

  "De groep heeft vertrouwen en we voelen ons goed. We willen de supporters trots maken door nog eens een kwartfinale te halen . We hebben een bonus uit de heenwedstrijd en die moeten we nog twee helft vasthouden."

  "Nicosia is geen evidente tegenstander. Het heeft veel getalenteerde spelers die graag het duel aangaan en de ploeg is aanvallend sterk. We moeten dus voorzichtig zijn."

  "Ik denk dat we vooral ons eigen spel moeten proberen te spelen. We moeten spelen om te winnen."