• home
 • video
 • pas verschenen

  Voetbalvedette Marta krijgt de Zweedse nationaliteit

  Marta (archief) won met Brazilië zilver op het WK in 2007.

  Marta speelt intussen al 10 seizoenen in Zweden en wil er ook graag blijven wonen na haar carrière. De 31-jarige spits, die al 5 keer werd uitgeroepen tot beste speelster ter wereld, blijft wel voor de Braziliaanse nationale ploeg spelen.

  Marta trok in 2004 naar Zweden, waar ze 4 seizoenen bij Umeå speelde. Na een passage in de Verenigde Staten keerde ze in 2012 terug naar het Scandinavische land, waar ze momenteel uitkomt voor Rosengård uit Malmö.

  Het leven in Zweden bevalt de Braziliaanse voetbalster blijkbaar, want ze wil er ook na haar carrière blijven wonen. Daarom heeft ze nu de Zweedse nationaliteit aangevraagd en gekregen. "Ik voel me ook Zweedse", zegt ze in de krant Sydsvenkan.

  Maar de 31-jarige spits, die tussen 2006 en 2010 maar liefst 5 keer werd uitgeroepen tot beste speelster ter wereld, blijft wel haar geboorteland Brazilië verdedigen op grote toernooien. Met Brazilië veroverde ze zilver op het WK in 2007 en de Olympische Spelen van 2004 en 2008.