• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Meir: "De strijd met Maged Samy kon ik nooit winnen"

  "Ik had meer krediet verwacht."

  Zijn ontslag als trainer van Lierse is bij Eric Van Meir hard aangekomen. "Eigenlijk was ik kampioen met deze ploeg. Ik had toch iets meer krediet verwacht." Het valt hem zwaar dat hij zelfs geen afscheid mag nemen van de spelersgroep. "Dat is respectloos."

  "Het is niet correct"

  De manier waarop Eric Van Meir door Lierse aan de kant werd geschoven, doet bij heel wat voetballiefhebbers de wenkbrauwen fronsen. "Ik heb heel veel berichtjes gekregen van mensen die het spijtig vinden. Ik vind het zelf ook spijtig", vertelt Van Meir aan Sporza.

  "Ik ben het niet eens met deze beslissing. Ik weet al twee weken dat er volgens voorzitter Maged Samy een probleem was. Lierse heeft het target voor dit seizoen, de promotie, niet gehaald. Ik word daar op afgerekend, maar dat is niet correct."

  "In december of januari hebben de mensen die de sportieve beslissingen nemen gezegd: "Roeselare is heel sterk, het zal moeilijk worden. Laat ons al werken aan volgend seizoen." Het is ook daardoor dat ze Zizo en Masika verkocht hebben. Twee spelers die in mijn ploeg stonden. Dat is de reden dat we de tweede periode niet gewonnen hebben."

  "Ik had ook het gevoel dat we deze club weer aan het opbouwen waren na de slechte resultaten van de voorbije jaren. Lierse kwam weer positief in het nieuws. Vorig jaar stelde ik het behoud veilig, nu was ik kampioen, maar het was blijkbaar niet genoeg."

  "Je weet als coach dat dit bij slechte resultaten kan gebeuren, maar ik had toch meer krediet verwacht. Ach ja, dat kon duidelijk niet."

  "Vroeger was Lierse geen moeilijke club, nu is het een trainerskerkhof"

  Trekt clubicoon Eric Van Meir de deur bij Lierse nu definitief achter zich dicht? "Dat is een moeilijke vraag", antwoordt de oud-verdediger. "Nu ben ik heel kwaad. Ik leg de schuld niet bij het bestuur, maar bij een persoon die dit heeft beslist."

  "Als je de analyse maakt van alles wat er gebeurd is, dan zie ik maar een groot probleem. Het was Eric Van Meir tegen Maged Samy en dat is een strijd die ik nooit kan winnen."

  "Vroeger was dit geen moeilijke club, maar nu is het hier een trainerskerkhof. Toch dacht ik dat ik op de goeie weg was en dat er een goeie basis was om volgend jaar voor de promotie te gaan."

  "Kan geen afscheid nemen van spelers"

  "Wat me nog het zwaarst op de maag ligt, is dat ik geen kans krijg om afscheid te nemen van mijn spelers en van de entourage", vertelt Eric Van Meir nog.

  "Ik had ze graag willen bedanken want ik ben heel trots op het werk dat we samen geleverd hebben. Ik heb het bericht gekregen dat ik morgen niet meer naar de training moet komen. Dat vind ik respectloos."