• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "Weer het Leicester zoals we dat kenden van vorig jaar"

  Leicester City viert: het staat in de kwartfinales.

  Leicester City heeft zich dinsdagavond ten koste van Sevilla geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. "Verdiend", vindt Franky Van der Elst, die voor Proximus commentaar gaf bij de wedstrijd.

  "Fenomenaal Leicester"

  "Dat Leicester City zich geplaatst heeft voor de kwartfinales is zeker een verrassing. In principe hebben ze minder kwaliteiten dan Sevilla, dat zag je vooral in de heenwedstrijd. Sevilla domineerde toen, maar haalde er veel te weinig uit en liet de kansen liggen", weet Franky Van der Elst.

  "Drie weken geleden leek het nergens naar wat Leicester liet zien. Ze hadden geen kwaliteit aan de bal en ze ondergingen alles. Maar in de terugmatch hebben we een heel andere ploeg gezien. Het was het Leicester zoals we dat kenden van vorig seizoen. Wat ze van in het begin in de wedstrijd gegooid hebben, is fenomenaal."

  "Sevilla voetbalde te traag, naar het beeld van Nasri, die een ergerlijke wedstrijd speelde. Pas na zijn rode kaart en met een man minder ging het beter, omdat het allemaal veel sneller ging."

  "Groot aandeel Schmeichel"

  "Doelman Kasper Schmeichel heeft een groot aandeel in de terechte kwalificatie van Leicester City. In de heenmatch stopte hij al een penalty en dat deed hij dinsdagavond nog eens over. Ginder had het al 3-0 kunnen zijn en nu stopte hij weer een strafschop op een heel belangrijk moment", zegt Van der Elst.

  "Ontslag blijkt juiste keuze"

  "Hoe pijnlijk het ook is voor Claudio Ranieri, maar zijn ontslag blijkt nu toch wel de juiste beslissing en heeft Leicester City nieuw leven ingeblazen. Craig Shakespeare heeft teruggegrepen naar het recept van vorig seizoen en is er zo in geslaagd om de ploeg weer op de rails te krijgen", klinkt het.

  "Of ze de Champions League kunnen winnen? Nee, dat denk ik niet. Maar je zult er wel altijd een kwaaie klant aan hebben. Als Vardy wat ruimte krijgt, is hij met zijn snelheid levensgevaarlijk. En als ze scoren, trekken ze zich terug en koppen ze achterin alles weg. Maar puur op basis van hun kwaliteiten moet je zeggen dat Leicester City de Champions League niet zal winnen."