• home
 • video
 • pas verschenen

  Schrijvers: "Zorgen dat we niet in onze eigen voeten schieten"

  0 / 0
  RC Genk staat al met anderhalf been in de kwartfinales van de Europa League na de 2-5-zege op Gent vorige week. Toch houden ze in Genk hun voetjes op de grond. "Elke wedstrijd moet gespeeld worden", luidt het credo.

  Schrijvers: "Niet in onze eigen voeten schieten"

  "Ik zal niet zeggen dat ik het nog zie foutlopen, maar ik denk wel dat iedereen zich bewust is van het belang van de wedstrijd", zegt Siebe Schrijers. "In voetbal kan alles gebeuren en we moeten er klaar voor zijn. We zitten met onze hoofden nog niet in de volgende ronde."

  "Ik verwacht dat AA Gent zal proberen om snel te scoren en zo de boel nieuw leven in te blazen. Gent is een heel degelijke ploeg. In elke linie hebben ze veel kwaliteit. We moeten ervoor zorgen dat we niet in onze eigen voeten schieten. En als we een ronde verder gaan, kunnen we misschien een heel mooie tegenstander treffen."

  Stuivenberg: "Het moet nog altijd verdiend worden"

  Coach Albert Stuivenberg wil het vel van de beer nog niet verkopen. "Je wint nooit op papier of op basis van een eerste wedstrijd. De match van morgen is nog heel belangrijk. We hebben natuurlijk een goeie uitgangspositie, maar het moet nog altijd verdiend worden", zegt hij.

  "Je weet nooit tegen een ploeg als AA Gent. We weten waartoe zij in staat zijn en ze hebben ook niks meer te verliezen. Gent is een ploeg die altijd kansen zal creëren. Daar moeten we op voorbereid zijn. Of ik spelers rust zal gunnen? Wij spelen elke match om te winnen en het sterkste team speelt altijd. Aan ons thuispubliek willen we laten zien dat wij verdiend doorgaan."